Új vívócsarnok épül Hajdúhadházon

Sportágunk tovább terjeszkedik: új, minden igényt kielégítő vívóterem épül Hajdúhadházon. A csarnok alapkövét kedden tette le Csáfordi Dénes polgármester és Kamuti Jenő, az MVSZ alelnöke.

Forrás: dehir.hu

 
 
Egyelőre még csak a látványterveken létezik a hajdúhadházi vívócsarnok, melyben a vívóterem mellett kosárlabda- és focipálya, edzőterem és kondipark is lesz. A városban egyre több gyerek ismerkedik a vívással. Az önkormányzat és a Debreceni Honvéd vívóklub megállapodásának köszönhetően – a Serra család ismét nagyot alkotott! – a Földi János Általános iskolában a diákok 2 éve sajátíthatják el a sportág alapjait. A városban kulcsfontosságú a sport fejlesztése.
“Látjuk, hogy a hátrányos helyzetű gyerekeknek is milyen komoly segítséget nyújt, milyen komoly lelki tartást tud adni a sport. Hiszem, hogy az életükben nagyon komoly kitörési pont is lehet” – nyilatkozta Csáfordi Dénes, Hajdúhadház polgármestere.
 
 
Kamuti Jenő a Magyar Vívószövetség alelnöke az ünnepségen azt mondta, egy álom valósul meg Hajdúhadházon. A sportág fejlődése és az utánpótlás miatt nagy szükség van az ilyen létesítményekre.

2014. október 08.

hírek

Tőrbravúrokra várva

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a tőrözőkkel fejezzük be beharangozónkat.

Távoli, de nagyon fontos párbajtőr hétvége következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a párbajtőrözőkkel folytatjuk beharangozónkat.

Imre Géza – apaszerepben a sportkonferencián

A négyszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző, elnökségi tagunk, Imre Géza ezúttal szülői szerepéről nyilatkozott párjával, Kökény Beatrixszal az utanpotlassport.hu konferenciáján.

Veterán országos bajnokokat avattunk

A hét végén az UTE vívótermében rendezték a veterán országos bajnokságot. 161 vívó indult az egyéni versenyeken, míg vasárnap 27 csapat lépett pástra a három fegyvernemben.

Ünnepek előtti “vívónagyhét” következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a kardozókkal kezdjük beharangozónkat.

Élő eredmények

Közelgő események