Világbajnoki és mesteri nyilatkozatok

ápr 7, 2019 | Hírek

Szűcs Luca kadet női kard világbajnok lett a toruni kadet és junior világbajnokságon! Az eredményhirdetést követően a BVSC tehetsége, és mestere, Bódy István értékelte a sikernapot, gratulálunk!

Szűcs Luca – kadet világbajnok!

Szűcs Luca, újdonsült kadet világbajnokunk: “Úgy indult ez a nap, hogy szerettem volna egyszerűen csak élvezni a vívást. Aztán nagyon jól ment a csoportkörben, és a direkt kieséses tábla elején is simán nyertem. Utána a francia elleni negyeddöntőben nem adtam fel. 7:13 után is próbálkoztam, és egyszer csak ráéreztem a helyes taktikára. Az igazság az, hogy a döntőben sem izgultam, sőt, valahogy most is úgy vagyok vele, mintha egy európai körversenyen lennék. Persze, azért tudom, hogy világbajnok lettem, csak talán még nem fogom fel. Majd segít ebben Pusztai Liza, aki a legjobb barátnőm, és van ebben tapasztalata, ma is sokat segített. De természetesen a mesteremnek, Bódy Istvánnak szeretnék mindent megköszönni, és Bódy Benjáminnak, aki ugyancsak nagyon sokat segített az elmúlt két hétben, és ma is.”

Mesterek és a tanítvány. Bódy István, Szűcs Luca és Bódy Benjámin.

Bódy István, Luca mestere: “Negyvenkét éve vagyok vívómester, és a negyedik kadet egyéni világbajnoki aranyérmet nyerték a tanítványaim. Nagyon büszke vagyok rájuk… Most természetesen Lucára! Kivételes tehetség, és nagy boldogság, hogy Liza sikerei után mindenkinek sikerült bizonyítani, hogy további céljaink is vannak! Luca tökéletesen megoldotta egész nap a feladatát. Azt vívta, amit tud, és ez egy kadet vívó esetében a legnagyobb dicséret. Szerintem én jobban izgultam, mint ő… Hiszem, hogy messze nem értünk még az utunk végére!”

Szűcs Luca királynő az udvarhölgyeivel.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Harmadik hely az éremtáblán

Befejeződött a veterán Európa-bajnokság, a magyar küldöttség két arany- és két ezüstéremmel az éremtáblázat harmadik helyén végzett, gratulálunk!

Juniorban is előválogattak

A párbajtőrözők előválogatójával már májusban elkezdődött a 2024/25-ös szezon. A junioroknál a győzelmet Császár Zoltán és Gachályi Gréta szerezte meg.

Újabb arany és ezüst a veterán Eb-n

A férfi kardcsapat arany-, az idősebb férfi tőrcsapat ezüstérmet nyert a belgiumi veterán Európa-bajnokságon, gratulálunk!


A jövő elkezdődött

A párbajtőrözők előválogatójával már májusban elkezdődött a 2024/25-ös szezon. A győzelmet Petrovszki Áron (Honvéd) és Terhes Hanna (Diósgyőr) szerezte meg.

Arany és ezüst a veterán Eb-n

A női tőrcsapat arany-, a férfi párbajtőrcsapat ezüstérmet nyert a belgiumi veterán Európa-bajnokságon, gratulálunk!


Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM