Csampa Zsolt helyettes államtitkár lett, és elnök maradhat

Csampa Zsolt, szövetségünk elnöke a közelmúltben a Belügyminisztérium helyettes államtitkára lett. Kinevezéséhez gratulálunk! Ugyanakkor folytatni szeretné munkáját a vívó szövetség elnöki székében. Ennek jogi akadálya nincs, ugyanakkor Pintér Sándor belügyminiszter hozzájárulása szükséges.

A közelmúltban Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök hivatalosan is kinevezte Csampa Zsoltot a BM helyettes államtitkárává. Az MVSZ elnökétől azt kérdeztük, kinevezése – melyhez ez úton is gratulálunk – mennyiben befolyásolja a vívással kapcsolatos munkáját.

 

 
“Abban feltétlenül, hogy sokkal kevesebb időm jut majd a hétköznapokon a vívásra. Ugyanakkor hiszem, sőt tudom, hogy remek szakembereink vannak, és ez semmiféle befolyással nem lesz a napi munkára, az eredményességre. Egy elnöknek egyénként sem az a feladata, hogy a mindennapokat irányítsa, ezért van főtitkárunk, vezetőedzőnk, irodánk, és hamarosan lesz szövetségi kapitányunk is! 
 
Öt évre választottak elnöknek, és továbbra is szeretném kitölteni az időmet. Remélem, hogy eddig is tudtam segíteni a vívásnak és az abban dolgozóknak, akik közül többen nagyon közel kerültek hozzám. Legjobb tudásom szerint fogok a jövőben is a sportágért dolgozni, megteremteni a lehetőségét annak, minél több magyar vívó juthasson el a riói olimpiára,  és hogy azok a tehetséges fiatalok, akik az elmúlt években bizonyítottak, a tokiói játékokon már a magyar vívóválogatott magját alkossák. 
 

Azt azért hozzá kell tennem, hogy ez már nem csak rajtam múlik, a törvényes keretek betartása alapján a belügyminiszter Úrtól kell kérvényeznem, hogy elnöki munkámat folytathassam. Bízom a pozitív válaszában!” 

2014. szeptember 20.

hírek

Tőrbravúrokra várva

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a tőrözőkkel fejezzük be beharangozónkat.

Távoli, de nagyon fontos párbajtőr hétvége következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a párbajtőrözőkkel folytatjuk beharangozónkat.

Imre Géza – apaszerepben a sportkonferencián

A négyszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző, elnökségi tagunk, Imre Géza ezúttal szülői szerepéről nyilatkozott párjával, Kökény Beatrixszal az utanpotlassport.hu konferenciáján.

Veterán országos bajnokokat avattunk

A hét végén az UTE vívótermében rendezték a veterán országos bajnokságot. 161 vívó indult az egyéni versenyeken, míg vasárnap 27 csapat lépett pástra a három fegyvernemben.

Ünnepek előtti “vívónagyhét” következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a kardozókkal kezdjük beharangozónkat.

Élő eredmények

Közelgő események