Elutaztak az első fecskék

A női kardválogatott vasárnap elutazott Oroszországba, a július 15-én kezdődő kazányi világbajnokságra. Gárdos Gábor együttese szombatig Moszkvában edzőtáborozik az orosz válogatottal, onnan repülnek tovább a hölgyek Kazányba.

 

A magyar szövetség lehetősége szerint a fegyvernemek valamennyi, utazással kapcsolatos igényét igyekezett kielégíteni, ennek eredményeképp nem kevesebb, mint nyolc részletben megy a küldöttség a július 15. és 23. közötti kazányi világbajnokságra. Az első „adag” már útra is kelt, a női kardválogatott és három mestere vasárnap Moszkvába repült. 

 

Várhelyi Anna, Garam Nóra, Márton Anna és Várhelyi Kata. Reméljük, a hazafelé úton is vidámak lesznek női kardozóink.
 
Az utolsó simításokat ugyanis ott hajtják végre a mieink. Az oroszok világhírű francia kapitányának, Christian Bauernek a meghívására a magyar válogatott (Márton Anna, Garam Nóra, Várhelyi Anna, Várhelyi Kata) és a három mester (Gárdos Gábor, Gulácsi Ferenc, Fehér Gábor) vasárnap érkezett az orosz fővárosba, ahol szombatig együtt készülnek a mieink az Európa-bajnok házigazdákkal. Az edzőtáborozás kuriózuma, hogy amennyiben a világbajnokságon mindkét együttes bejut a legjobb nyolc közé – ez az oroszok estében biztosnak tűnik, mi pedig nagyon bízunk benne… -, akkor a negyeddöntőben egymással kerünek szembe a a most közösen készülő felek. 
 

A júniusi Európa-bajnokságon negyedik helyen záró magyar válogatott Moszkvából szombaton repül Kazányba, ahol kedden, éppen a női kardozók egyéni versenyével keződik a világbajnokság.  

 

2014. július 07.

hírek

Kollár Anna és Zsögön Andor a kadet tőrbajnok

A törekvéses Kollár Anna és a budakalászi Zsögön Andor nyerte a kadet tőr országos bajnokságot. Gratulálunk!

Aranyérmes a kadet férfi kardcsapat

Aranyérmet nyert az eislingeni kadet férfi kard európai körversenyen a Berkeszi Dániel, Csaba Botond, Monori Mátyás, Szalai Zalán összeállítású magyar csapat. Gratulálunk!

Taivainen Bence és Horváth Lotti a kadet bajnok

A honvédos Taivainen Bence, illetve a ferencvárosi Horváth Lotti nyerte a kadet párbajtőr országos bajnokságot, gratulálunk!

Szekeres Pál elnökségi tag az új fogyatékossport szervezetben

Új szervezet képviseli a jövőben a mozgássérült sportolók érdekeit. A World Abiltysport (WAS) elnökségében helyet kapott Szekeres Pál.

Mohamed Aida nyolcaddöntős

Mohamed Aida szerepelt legjobban női tőrözőink közül az újvidéki Világkupa-versenyen. 48 esztendős vívónk a nyolcaddöntőig jutott.

Élő eredmények

Közelgő események