Ezúttal érem nélkül maradtunk

Érem nélkül maradtunk a debreceni veterán világbajnokság pénteki versenynapján. Erdős Gábor szerepelt a legjobban, ő egyetlen tussal maradt le a medálról. Így a hétvégi zárás előtt a mieink eddigi mérlege egy ezüst- és három bronzérem.

A klasszikus verseny péntekre jutott. Mert azért az a szám, ahol két korábbi felnőtt egyéni világbajnok feszül egymásnak, mégiscsak királykategóriának mondható. Márpedig a férfi párbajtőr B kategóriájában az 1982-es győztes, Pap Jenő és a 87-es bajnok, a német Volker Fischer egyaránt pástra lépett. Azonban az összecsapás elmaradt, aminek nem örültünk igazán. Pap Jenő ugyanis a 32 között magyar riválissal, Marczali Lászlóval került szembe és vereséget szenvedett, utóbbi pedig a nyolcaddöntőben esett ki – miközben Fischer simán megnyerte a versenyt. Így a nagy párharc ezúttal elmaradt, de ne feledjük, Pap Jenő tőrben már szerzett egy fényesen csillogó bronzérmet. 

 

Erdős Gábor gratulál legyőzőjének az utolsó tus után, mi viszont neki gratulálunk nyolcadik helyéhez.
 
Majdnem szerzett egyet korábbi klubtársa, a Bay-iskola másik kiváló képviselője, Erdős Gábor is. Ő a C kategóriában, a “legkevésbé fiatalok” között szerepelt, és a negyeddöntőben már 9:5-re is vezetett, de a befejezés nem sikerült, maradt a nyolcadik hely. 
 
Magyar érdekeltséget még a kardcsapatok versenye hozott pénteken. Itt is létrejött a “nagy klasszikus”, az orosz-magyar összecsapás, méghozzá már a negyeddöntőben. Nem mi számítottunk esélyesnek, és nem is sikerült borítani a papírformát (26:30), így ezen a napon érem nélkül maradtunk, de az eddigi négyre (1 ezüst, 3 bronz) továbbra is büszkék lehetünk…
 
Eredmények. Veterán világbajnokság, Debrecen. Férfi párbajtőr egyéni B kategória, 53 induló: 1. Fischer (német), 2. Marino (olasz), 3. Merky (svájci) és Pfulg (svájci), …11. Marczali László, …20. Imreh László, …25. Pap Jenő, …37. Várnay Ernő.
 
Férfi párbajtőr egyéni, C kategória, 44 induló: 1. Osbaldeston (brit), 2. Allkamper (német), 3. Jefferies (amerikai) és Saarinen (finn), …8. Erdős Gábor, …27. Szentkirályi István, …36. Póka László.
 
Női tőr egyéni, B kategória, 26 induló: 1. Starks-Faulkner (amerikai), 2. Wessel (német), 3. Halsted (brit) és Walters (amerikai).
 
Női tőr egyéni, C kategória, 15 induló: 1. Demaille (francia), 2. Payne (brit), 3. Greunke (német) és Bedrosian (amereikai).

Férfi kardcsapat, 9 induló: 1. Egyesült Államok, 2. Oroszország, 3. Olaszország, …5. Magyarország (Buday György, Gasztonyi Károly, Környei Tamás, Nagy Zsolt, Takácsy László, Urbán Péter).

2014. október 24.

hírek

Kollár Anna és Zsögön Andor a kadet tőrbajnok

A törekvéses Kollár Anna és a budakalászi Zsögön Andor nyerte a kadet tőr országos bajnokságot. Gratulálunk!

Aranyérmes a kadet férfi kardcsapat

Aranyérmet nyert az eislingeni kadet férfi kard európai körversenyen a Berkeszi Dániel, Csaba Botond, Monori Mátyás, Szalai Zalán összeállítású magyar csapat. Gratulálunk!

Taivainen Bence és Horváth Lotti a kadet bajnok

A honvédos Taivainen Bence, illetve a ferencvárosi Horváth Lotti nyerte a kadet párbajtőr országos bajnokságot, gratulálunk!

Szekeres Pál elnökségi tag az új fogyatékossport szervezetben

Új szervezet képviseli a jövőben a mozgássérült sportolók érdekeit. A World Abiltysport (WAS) elnökségében helyet kapott Szekeres Pál.

Mohamed Aida nyolcaddöntős

Mohamed Aida szerepelt legjobban női tőrözőink közül az újvidéki Világkupa-versenyen. 48 esztendős vívónk a nyolcaddöntőig jutott.

Élő eredmények

Közelgő események