Fenyvesi Csaba és Kolczonay Ernő MOB Érdemérmet kapott

Közgyűlést tartott hétfőn a Magyar Olimpiai Bizottság. Az eseményen Borkai Zsolt elnök és Szabó Bence főtitkár MOB Érdemérmet adott át Kolczonay Ernő – posztumusz – olimpiai ezüstérmes, világbajnok párbajtőrvívónak és Fenyvesi Csaba háromszoros olimpiai bajnok párbajtőrvívónak.

 Nincs közötte semmiféle összefüggés, de két nappal a Magyar Vívó Szövetség közgyűlése után, hétfőn tartotta éves közgyűlését a Magyar Olimpiai Bizottság. Az eseményen sok, a magyar sport szempontjából rendkívül fontos esemény történt – szponzori aláírás, alelnök-választás, 2013-as szakmai beszámolók, nankingi ifjúsági olimpiai csapatkijelölés, rió felkészülési terv -, emellett természetesen nem hiányoztak a kitüntetések sem. 

 

fenyvesi_csaba[1]
A háromszoros olimpiai bajnok párbajtőröző klasszisnak, Fenyvesi Csabának gratulál a MOB-elnök Borkai Zsolt. (Fotó: mob.hu)
 
Márpedig, ha a magyar sportban kitüntetéseket osztanak, akkor a vívók sem maradhatnak ki a listából, és így történt ezúttal is. A Magyar Olimpiai Bizottság Érdemrendjét vehette át a háromszoros olimpiai bajnok párbajtőröző klasszis, a BVSC szakosztályelnöke, Fenyvesi Csaba. Külön érdekesség, hogy akiktől átvehette kitüntetését, éppen ugyanannyi olimpiai elsőséget szereztek, mint ő. Borkai Zsolt MOB-elnök egyszer, Szabó Bence MOB-főtitkár kétszer élhette át ugyanazt, amit 1968-ban csapatban és 1972-ben egyéniben és csapatban Fenyvesi Csaba. 
 
Posztumusz MOB Érdemérmet kapott a feledhetetlen emlékű Kolczonay Ernő. A szintén világklasszis, fiatalon elhunyt párbajtőröző fájó hiányát a mai napig érzi sportágunk, ez úton is köszönjük az olimpiai bizottság gesztusát. A jelenlévők köszöntötték a nemrégiben nyolcvan esztendős Batizi Sándort is, a Vasas és magyar kardválogatott korábbi mesteredzőjét.
 

Szövetségünk nevében ez úton is valamennyi kitüntetettnek gratulálunk! 

2014. április 28.

hírek

Tőrbravúrokra várva

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a tőrözőkkel fejezzük be beharangozónkat.

Távoli, de nagyon fontos párbajtőr hétvége következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a párbajtőrözőkkel folytatjuk beharangozónkat.

Imre Géza – apaszerepben a sportkonferencián

A négyszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző, elnökségi tagunk, Imre Géza ezúttal szülői szerepéről nyilatkozott párjával, Kökény Beatrixszal az utanpotlassport.hu konferenciáján.

Veterán országos bajnokokat avattunk

A hét végén az UTE vívótermében rendezték a veterán országos bajnokságot. 161 vívó indult az egyéni versenyeken, míg vasárnap 27 csapat lépett pástra a három fegyvernemben.

Ünnepek előtti “vívónagyhét” következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a kardozókkal kezdjük beharangozónkat.

Élő eredmények

Közelgő események