Gárdos Gábor Németh László díjat kapott

Pedagógusnap alkalmából Németh László díjat kapott Gárdos Gábor, a magyar női kardválogatott vezetőedzője. Az EMMI-ben rendezett ünnepségen a kitüntetést Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől vehette át Gárdos Gábor. Gratulálunk!

Magas állami kitüntetést kapott Gárdos Gábor, a magyar női kardválogatott vezetőedzője. “Charly” az évtizedes kimagasló nevelőmunkájáért kapta az elismerést, a Németh László díjat. A hivatalos szövegezés alapján a “Gyermekek harmonikus személyiségformálása terén végzett kiemelkedő oktató, nevelő és gyógypedagógiai munkája elismeréseként” osztják ki évente ezt a díjat, melyet sportágunk vívómestere kapott.

 

gardosgabor[1]
Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől vette át a kitüntetést Gárdos Gábor.
 
És ha belegondolunk abba, hogy éppen ebben az esztendőben lett junior egyéni Európa- és világbajnok Márton Anna, akinek közel egy évtizede egyengeti az útját a páston és azon kívül is Gárdos Gábor, akkor senkinek sem lehet kétséges, hogy nagyszerű helyre került ez a kitüntetés. A Németh László díjat Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől vehette át a szakember, aztán nem sokkal később indult is edzést tartani, elvégre tanítványainak alig egy hét múlva következik a strasbourgi Európa-bajnokság… 
 

Gárdos Gábor kitüntetéséhez szívből gartulálunk! 

2014. május 30.

hírek

Tőrbravúrokra várva

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a tőrözőkkel fejezzük be beharangozónkat.

Távoli, de nagyon fontos párbajtőr hétvége következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a párbajtőrözőkkel folytatjuk beharangozónkat.

Imre Géza – apaszerepben a sportkonferencián

A négyszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző, elnökségi tagunk, Imre Géza ezúttal szülői szerepéről nyilatkozott párjával, Kökény Beatrixszal az utanpotlassport.hu konferenciáján.

Veterán országos bajnokokat avattunk

A hét végén az UTE vívótermében rendezték a veterán országos bajnokságot. 161 vívó indult az egyéni versenyeken, míg vasárnap 27 csapat lépett pástra a három fegyvernemben.

Ünnepek előtti “vívónagyhét” következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a kardozókkal kezdjük beharangozónkat.

Élő eredmények

Közelgő események