Gedővári Imre végső búcsúztatása

Csodálatos kardvívónk, az olimpiai és világbajnok Gedővári Imre temetése jövő szerdán, június 4-én délután 2 órakor kezdődik a Farkasréti temetőben.

GYÁSZJELENTÉS

Gedővári Imre lányának kérése a magyar vívó-társadalomhoz:

„Kedvesek!

 

Édesapám búcsúztatására 2014. június 4-én 14 órakor kerül sor a Farkasréti Temető Makovecz termében. Végső nyughelyére 15.30 perckor kísérjük a Temető Hóvirág utcai részéhez. Apukám mindig azt mondta, hogy ő MINDENT a sporttól, a VÍVÁSTÓL kapott, így végakaratát teljesítve a heteken belül létrejövő Gedővári Imre Alapítványt szeretnénk támogatni az alábbiak szerint.
Mivel a virágok hamar elhervadnak, viszont a rájuk szánt pénz felszerelést, kardgépet, pástokat jelent a jövő kis vívóinak, ezért kérünk Mindenkit, aki szeretne elbúcsúzni Apától, az a koszorúra szánt pénzösszeget (névvel vagy anélkül) egy lezárt borítékba helyezze el és azt a ravatalnál elhelyezett Alapítványi lezárt dobozba tegye majd be.

 
Belekezdtem egy könyv írásába Utolsó asszó címmel, amelybe szeretném ha olyan személyes történetek is bekerülnének, amelyek Apa sportszeretetéről, kitartásáról, emberségéről szólnak. Így kérek Mindenkit, akinek van egy-egy ilyen története Apáról azt szintén borítékban helyezze el ebbe a dobozba. Bízom benne, hogy Apa akaratát megértitek és rengeteg kis vívópalántát tudunk támogatni, hogy újra fényes legyen az a magyar kard.
 
Szeretettel,

 

Gedővári Dóri”

2014. május 29.

hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.