Andrásfi Tibor és Kun Anna aranyérme

jan 23, 2021 | Hírek

Nagy létszámú mezőnyök, meglepetések. Így lehetne egy mondatban összefoglalni a szombati párbajtőr Magyarkupa-fordulót. Az aranyérmet a férfiaknál Andrásfi Tibor, a nőknél Kun Anna szerezte meg.

A fegyvernem hű maradt önmagához: férfi párbajtőrben számos meglepetés tarkította a szombati Magyarkupa-fordulót. A hatalmas mezőny ellenére hiányzó is akadt, ezúttal Rédli András (sérülés), és az újdonsült országos bajnok Bakos Bálint (betegség) nem lépett pástra a legjobbak közül. Aztán a legjobb nyolc közé egyetlen honvédos vívó sem került, egyaránt búcsúzott az egyéni világbajnok Siklósi Gergely, Berta Dániel, Somfai Péter és Peterdi András. A győzelmet így is egy válogatott, méghozzá magyar válogatott szerezte meg, Andrásfi Tibor, aki a döntőben 15:14-re győzte le a finn Vuorinent. A két bronzérmes a junior korú Keszthelyi Zsombor és az osztrák Mahringer lett. 

A nőknél is bőben akadtak meglepetések, az élre az kívánkozik, hogy az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese a 32 között vereséget szenvedett Borsody Emmától, és nem jutott a 8 közé a budapesti vb-n nyolcaddöntős Nagy Kinga sem. Az egész ősszel stabilan versenyző tatai Kun Anna viszont remek vívással nyerte meg a versenyt. Egyetlen szoros asszójában klubtársát, Büki Lilit győzte le hosszabbításban, az összes többi meccsét simán hozta. Mögötte Dékány Kinga, Kolczonay Júlia és Tóth Jázmin állhatott dobogóra.

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 147 induló. Végeredmény: 1. Andrásfi Tibor (BVSC, edző: id. Andrásfi Tibor), 2. Niko Vuorinen (finn), 3. Josef Mahringer (osztrák) és Keszthelyi Zsombor (AVA Békéscsaba), 5. Koch Máté (Vasas), 6. Szényi Péter (MTK), 7. Bányai Zsombor (Vasas), 8. Katona Bence (Alba Regia). A döntőben: Andrásfi-Vuorinen 15:14.

Női párbajtőr egyéni Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 105 induló. Végeredmény: 1. Kun Anna (OMS-Tata, edző: Plásztán Attila), 2. Dékány Kinga (AVA Békéscsaba), 3. Kolczonay Júlia (Fless) és Tóth Jázmin (BVSC), 5. Muhari Eszter (Honvéd), 6. Fekete Bosziljka (Vasas), 7. Andrásfi Júlia (BVSC), 8. Oláh Lili (AVA Békéscsaba). A döntőben: Kun-Dékány 15:10.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Eszter korai búcsúja

Az egyedüli főtáblás magyarnak, Muhari Eszternek nem sikerült asszót nyernie a fujairahi női párbajtőr Világkupán.

Mesteri Viki elismerése

A paralimpiára készülő vívókat segíti Mesteri Viktória, aki ezért támogatást kapott a K&H mozdulj! program keretében.

Hat férfi párbajtőrözőnk a párizsi főtáblán

A kiemelt Koch Máté és Siklósi Gergely mellett Somody Soma, Andrásfi Tibor, Nagy Dávid és Buta Levente jutott a legjobb 64 közé a párizsi férfi párbajtőr Vk-n.

Ismét Csampa Zsolt az elnök

A Magyar Vívó Szövetség megtartotta rendes és tisztújító közgyűlését. A testület ismét, negyedszer választotta meg Csampa Zsoltot elnöknek, gratulálunk!

Rabb Krisztián és Péch Kornél 64-ben

A kiemelt Szilágyi Áron mellett Rabb Krisztián és a junior Péch Kornél jutott a legjobb 64 közé a madridi férfi kard egyéni Világkupa-versenyen.

Élő eredmények

Közelgő események