14 évesen lett kadet bajnok Kollár Anna

márc 6, 2021 | Hírek

A férfiaknál a honvédos Takács Kornél, a nőknél a törekvéses Kollár Anna lett az aranyérmes a kadet tőr országos bajnokságon. Utóbbi néhány nappal ezelőtt töltötte be 14. életévét… 

Takács Kornél örül okkal: kadet magyar bajnok lett.

A férfiaknál a szezont eddig a nem egészen 16 esztendős Bagdány Albert uralta, a szigetszentmiklósi tehetségnek az országos bajnokságon a bronzérem jutott. Az elődöntőben a nála is egy évvel fiatalabb Rubin Mattiától vereséget szenvedett. Ő pedig a fináléban a honvédos Takács Kornéltól kapott ki, így Marco Goncalves tanítványáé lett az aranyérem. A kairói korosztályos vb-re történő válogatás szempontjából Bagdány biztosan vezeti a rangsort, Takács, kedvező helyzetben várja a végső döntést hozó junior ob-t, a harmadik helyért viszont hatalmas a harc.

Egyenes szúrás kitöréssel. Vívótankönyvbe illő a 14 éves Kollár Anna egyik, aranyat érő mozdulata.

Női tőrben Kollár Anna szerepelt szenzációsan. Ugyanis alig több mint 14 esztendősen nyert magyar bajnokságot a 17 évesek között. Beliczay Sándor törekvéses tanítványa a döntőben Wolf Esztert győzte le 15:14-re. A papírforma olyan téren érvényesült, hogy a kadet rangsor első négy helyezettje állhatott dobogóra, mivel Kalocsai Luca és Kovács Réka lett a harmadik. Annának azonban vasárnapra is kell egy bravúr, ha ki szeretne jutni a kadet vb-re, mivel a szombati aranyérmes egyelőre negyedik ezen a listán.

Eredmények. Kadet férfi tőr egyéni országos bajnokság, UTE vívóterem, 65 induló. Végeredmény: 1. Takács Kornél (Honvéd, edző: Marco Goncalves), 2. Rubin Mattia (Tus), 3. Bagdány Albert (Szigetszentmiklós) és Makk Balázs (NKESE), 5. Bálint Álmos (NKESE), 6. Tóth Zsombor (FTC), 7. Terdy Márk (Törekvés), 8. Vasvári Bence (Törekvés). A döntőben: Takács-Rubin 15:11.

Kadet női tőr egyéni országos bajnokság, UTE vívóterem, 58 induló. Végeredmény: 1. Kollár Anna (Törekvés, edző: Beliczay Sándor), 2. Wolf Eszter (Csomorkány), 3. Kalocsai Luca (Törekvés) és Kovács Réka (NKESE), 5. Marosi Gréta (Törekvés), 6. Frommer Éva (UTE), 7. Szurmai Laura (UTE), 8. Bukor Petra (FTC). A döntőben: Kollár-Wolf 15:14.

Kapcsolódó hírek

Törökbálintra megy a roadshow

Törökbálint lesz az újabb, immáron negyedik állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég két, milánói világbajnok kardozó, Gémesi Csanád és Szatmári András lesz.

Nemzetközi szinten is belevágunk

Egy héttel a hazai rajt után a nemzetközi pástokon is megkezdődik a 2023/24-es válogatási szezon. A szlovákiai Somorján, női tőr európai kadet körversenyen szerepelnek a korosztály legjobbjai.

Kósa Miklós és Szilágyi Áron elismerése

A Nemzetközi Vívó Szövetség éves rangsorában Kósa Miklós második egymást követő évben végzett a második helyen, gratulálunk! Szilágyi Áron pedig bekerült a Hírességek Csarnokába, ugyancsak gratulálunk!

Világbajnokságra készülnek a kerekesszékesek

Október 3. és 8. között, az olaszországi Terniben rendeznek paralimpiai kvalifikációs, kerekesszékes világbajnokságot. Négy év után indulhatnak újra vb-n vívóink, Nagy József beszél a részletekről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM