2 arany, 1 ezüst és 1 bronz a kerekesszékes Vk-n

szept 5, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Nagyszerűen szerepelt a puszani kerekesszékes Világkupán a magyar küldöttség! Hajmási Éva aranyat és bronzérmet nyert. Ugyancsak első lett Osváth Ricsi, míg Mező Bogi ezüsttel jöhet haza!

A koreai Puszanban rendezték az idei ötödik kerekesszékes vívó Vk-versenyt. A nyitó napon a férfi kardozók és a női tőrözők versenyeit rendezték. A kategóriában remek eredmény született, hiszen Hajmási Éva, a Törekvés sportolója remek napot fogott ki, és megnyerte a versenyt. Évi az elődöntőben a hongkongi Yee ellen nyert, majd a fináléban Beliczay Sándor tanítványa a világranglista-vezető olasz Mogost verte 15:12-re, és lett aranyérmes. Krajnyák Zsuzsa (Törekvés) a 7. helyen zárt, miután a negyeddöntőben szoros küzdelemben alulmaradt a már említett hongkongival szemben 14:15-re. A kétszeres U23-as világbajnok Nádasdy Anna (Halásztelek) szintén a negyeddöntőig jutott, ahol Mogostól kapott ki, és a 8. helyen végzett. A B kategóriában Mező Boglárka 15. lett. Férfi kard A kategóriában Osváth Richárd (DEAC) az 5. helyen végzett, miután a negyeddöntőben vereséget szenvedett a későbbi győztes ukrán Demcsuktól. A B kategóriában Tarjányi István (Nyíregyháza) 9-ként zárt.

Hajmási Évi arany- és bronzérmével a legeredményesebb magyar volt Puszanban.

A második napon a férfi párbajtőrözők és a női kardozók léptek pástra. Párbajtőrben Tarjányi István indult a B kategóriás versenyben, ahol 15. lett. A női kardozók versenyében A kategóriában Hajmási Éva bronzérmet nyert, miután az elődöntőben vereséget szenvedett a későbbi győztes lengyel Drodzdtól 9:15-re. Ugyanitt Nádasdy Anna a nyolcaddöntőig jutott, őt is a lengyel vívó búcsúztatta. A B kategóriában Mező Boglárka (Törekvés) az elődöntőben a georgiai világranglista- vezető Ketsurianit győzte le 15:9-re! A döntőben szoros mérkőzésen maradt alul az olasz Pasquinóval szemben (12:15), így ezüstérmet szerzett.

Osváth Ricsi újabb Vk-arannyal gyarapította kivételes éremgyűjteményét.

A harmadik napon a női párbajtőrözők és a férfi tőrözők léptek pástra. Krajnyák Zsuzsanna a 11. helyen végzett. Osváth Richárd a tőrözők A kategóriás versenyében kiemeltként kezdett és egész napos remek vívásával, meggyőző fölénnyel nyerte meg a versenyt. A döntőben az olasz Betti ellen 15:9-re győzött és lett aranyérmes, Ricsi ugyancsak Beliczay Sándor  tanítványa, gratulálunk a mesternek is.  

Mező Bogi nagyon értékes ezüstöt nyert.

A csapatversenyeken a paralimpiai bajnok Veres Amarillát nélkülöző női párbajtőrcsapat indult. A 4 közé jutásért szoros mérkőzésen Thaiföld válogatottja nyert 43:45-re, majd az Egyesült Államokat legyőzve, és Koreával alulmaradva a 6. helyet szerezte meg a csapat.

Részletes versenyeredmények itt: https://www.wheelchairfencing.live/en/514-2023/tournament/ . Következik októberben a világbajnokság az olaszországi Terni városában.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM