2 arany, 1 ezüst és 1 bronz a kerekesszékes Vk-n

szept 5, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Nagyszerűen szerepelt a puszani kerekesszékes Világkupán a magyar küldöttség! Hajmási Éva aranyat és bronzérmet nyert. Ugyancsak első lett Osváth Ricsi, míg Mező Bogi ezüsttel jöhet haza!

A koreai Puszanban rendezték az idei ötödik kerekesszékes vívó Vk-versenyt. A nyitó napon a férfi kardozók és a női tőrözők versenyeit rendezték. A kategóriában remek eredmény született, hiszen Hajmási Éva, a Törekvés sportolója remek napot fogott ki, és megnyerte a versenyt. Évi az elődöntőben a hongkongi Yee ellen nyert, majd a fináléban Beliczay Sándor tanítványa a világranglista-vezető olasz Mogost verte 15:12-re, és lett aranyérmes. Krajnyák Zsuzsa (Törekvés) a 7. helyen zárt, miután a negyeddöntőben szoros küzdelemben alulmaradt a már említett hongkongival szemben 14:15-re. A kétszeres U23-as világbajnok Nádasdy Anna (Halásztelek) szintén a negyeddöntőig jutott, ahol Mogostól kapott ki, és a 8. helyen végzett. A B kategóriában Mező Boglárka 15. lett. Férfi kard A kategóriában Osváth Richárd (DEAC) az 5. helyen végzett, miután a negyeddöntőben vereséget szenvedett a későbbi győztes ukrán Demcsuktól. A B kategóriában Tarjányi István (Nyíregyháza) 9-ként zárt.

Hajmási Évi arany- és bronzérmével a legeredményesebb magyar volt Puszanban.

A második napon a férfi párbajtőrözők és a női kardozók léptek pástra. Párbajtőrben Tarjányi István indult a B kategóriás versenyben, ahol 15. lett. A női kardozók versenyében A kategóriában Hajmási Éva bronzérmet nyert, miután az elődöntőben vereséget szenvedett a későbbi győztes lengyel Drodzdtól 9:15-re. Ugyanitt Nádasdy Anna a nyolcaddöntőig jutott, őt is a lengyel vívó búcsúztatta. A B kategóriában Mező Boglárka (Törekvés) az elődöntőben a georgiai világranglista- vezető Ketsurianit győzte le 15:9-re! A döntőben szoros mérkőzésen maradt alul az olasz Pasquinóval szemben (12:15), így ezüstérmet szerzett.

Osváth Ricsi újabb Vk-arannyal gyarapította kivételes éremgyűjteményét.

A harmadik napon a női párbajtőrözők és a férfi tőrözők léptek pástra. Krajnyák Zsuzsanna a 11. helyen végzett. Osváth Richárd a tőrözők A kategóriás versenyében kiemeltként kezdett és egész napos remek vívásával, meggyőző fölénnyel nyerte meg a versenyt. A döntőben az olasz Betti ellen 15:9-re győzött és lett aranyérmes, Ricsi ugyancsak Beliczay Sándor  tanítványa, gratulálunk a mesternek is.  

Mező Bogi nagyon értékes ezüstöt nyert.

A csapatversenyeken a paralimpiai bajnok Veres Amarillát nélkülöző női párbajtőrcsapat indult. A 4 közé jutásért szoros mérkőzésen Thaiföld válogatottja nyert 43:45-re, majd az Egyesült Államokat legyőzve, és Koreával alulmaradva a 6. helyet szerezte meg a csapat.

Részletes versenyeredmények itt: https://www.wheelchairfencing.live/en/514-2023/tournament/ . Következik októberben a világbajnokság az olaszországi Terni városában.

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM