21 éves világbajnok, és a mester aranyszavai

júl 19, 2019 | Hírek

Dancsházy-Nagy Tamás válogatott edző, és újdonsült, 21 éves párbajtőr világbajnok tanítványa, Siklósi Gergely nyilatkozik. A vb-aranyérmet az az Imre Géza adta át, aki 41 évesen nyert vb-aranyat.

Siklósi Gergely: “Igazából nem is tudom, mi történt a döntőben 10:13 után. Vívtam, élveztem a versenyt, miként egész nap, szerettem ezt a csodálatos közönséget, és sikerült fordítanom. Különleges állapotban éreztem magam végig a nap folyamán. Nagyszerű érzés volt ilyen hangulatban versenyezni, ugyanakkor készültem arra, hogy eközben az asszókra tudjak koncentrálni. Kétszer nyertem hosszabbításban, de nem volt ugyanolyan a két meccs. Az olimpiai bajnok Park ellen végig kiélezett volt a csata, a japán elleni nyolcaddöntőben viszont megnyert meccset vesztettem majdnem el. De én adtam be a döntő tust, és mindig tudtam utána a következő feladatra koncentrálni. Még egyszer mondom, nagyon élveztem az egész versenyt. Januárban, amikor már nagyon fájt a csuklóm, és a heidenheimi Vk-n a csoportkörben kiestem, rájöttem, hogy másként kell a víváshoz hozzáállnom. Megműtötték a kezem, és azóta nem hajszoltam görcsösen az eredményeket. Hiszem, hogy ez a váltás, no meg a sok munka segített a világbajnoki címhez. Köszönöm mindenkinek!”

Dancsházy-Nagy Tamás, Geri mestere, a válogatott edzője, aki érthetően meghatottan élte meg tanítványa világbajnoki aranyérmét: “Olyan teljesítményt nyújtott Geri az egész nap folyamán, amire nehezen találom a szavakat. Huszonegy esztendősen lett teljesen megérdemelten felnőtt világbajnok! Hogy mi volt a kulcsa a sikerünknek? Az, hogy a nehezebb időszakokban is százszázalékosan bíztunk egymásban. A munkában hiszek, és máris itt az újabb feladat: jöhet egy egészen rövid ünneplés, melyet követően a csapatversenyen is nagyon jól szeretnénk szerepelni.”

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Három érmet vár a kapitány

Az olimpiai felkészülés legfontosabb szakasza véget ért a 15 fős magyar válogatott számára. Boczkó Gábor szövetségi kapitány számol be minden részletről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.