44 páston a BOK Csarnokban

nov 10, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Lassan megszokjuk: közel 600 kadet vívó foglalja el ismét a BOK Csarnokot. Ezúttal férfi és női tőrben rendezünk európai körversenyt szombaton és vasárnap. Hajrá, magyarok!

Több mint 300 férfi és 250 nő részvételével népesül be ismét a BOK Csarnok. Közel egy hónapja párbajtőrben, most a másik szúrófegyvernemben, tőrben rendezünk kadet európai körversenyt. A hatalmas mezőnyt ideális körülmények fogadják majd a “világbajnoki helyszínen”, elvégre ebben a sportcsarnokban rendeztük meg 2013-ban, majd 2019-ben a felnőtt világbajnokságot. 

Most a 17 éven aluliak legjobbjai lépnek majd porondra, méghozzá szombat reggel 44 páston egyszerre, elvégre a hatalmas mezőnyben ennyire lesz majd szükség… Az esélyekről nagyon nehéz, talán nem is kell nyilatkozni. Elvégre a szezon elején tartunk, ráadásul a férfiaknak ez lesz az első nemzetközi válogatója, míg a hölgyek egyetlen hasonló versenyen vannak túl. Igaz, a somorjai esemény nagyszerűen sikerült magyar szempontból, hárman voltak a legjobb nyolc között, és Kollár Anna arany-, Simon Borbála bronzérmet szerzett. 

Ismét megtelnek majd a BOK Csarnok pástjai.

Úgyhogy jöhet a hasonló folytatás a hétvégi “tőrkavalkádban”, a BOK Csarnokban. Hajrá, magyarok!

A kadet tőr európai körverseny programja. Szombat, 9 óra: férfi tőr egyéni. 12 óra: női tőrcsapat. Vasárnap, 9 óra: női tőr egyéni, férfi tőrcsapat.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események