A BVSC és a Diósgyőr a párbajtőr csapatbajnok

dec 10, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Nagy csatákat, izgalmas meccseket és meglepetéseket is hozott a kadet párbajtőr csapatbajnokság. Az aranyérmet a férfiaknál a BVSC, a nőknél a Diósgyőr szerezte meg.

A férfiaknál számos meglepő eredmény született, igaz, ez a fegyvernem sajátja… Az egyéni verseny, és a ranglista alapján is a Honvéd számított favoritnak, ám az elődöntőben meglepte a piros-fehéreket a BVSC. A fordulatos meccsen a Honvéd sokáig hátrányban volt, ám a végén négy tussal is vezetett, innen fordított Császár Zoltán. A másik elődöntőben még nagyobb különbséget dolgozott le az MTK. Az FTC már 41:34-re elhúzott, ám a végén a kék-fehérek ünnepelhettek. Aztán a döntőben már nem volt okuk ugyanerre. 20:14-re még ők vezettek, ám a vasutasok fordítottak, és a vége 45:36 lett. Túlzottan nem is volt látványos az “örömködés” – nem úgy, mint az elődöntőt követően -, mi több, a csapat edzője, Kovács Iván meg is jegyezte: “Minek örüljenek annyira, simán nyertünk…”

Császár Zoltán öröme az aranyérmet jelentő tus után.

A nőknél megszületett a hétvége egyetlen vidéki ob-aranyérme, méghozzá a Diósgyőrnek köszönhetően. A borsodiak magabiztosan jutottak el a döntőig, ahol aztán izgalmas meccsen győzték le 45:42-re a Vasast. A csapat edzője, az egyesület motorja és “örökös tagja” mesélt a lányokról, de megemlítette a problémákat is a versenyt követően. “Büszke vagyok a lányokra, és a fiúk között is akadnak sikereink, úgyhogy az eredményekkel minden a legnagyobb rendben. Viszont nagyon komoly problémánk van az edzéslehetőségekkel. A keretekre természetesen Pestre jövünk, de közeledik a téli szünet, így az iskolákban sem tudunk majd dolgozni. Pedig január közepén nagyon fontos versenyek következnek, készülnünk kell. Most fitnessztermekbe próbálunk másfél órákba bekéredzkedi, remélem, sikerülni fog.” Ez az aranyérem mindenesetre remek ajánlólevél lesz majd Miskolcon…

Döntő előtt, pacsi után. Jobbra a diósgyőri bajnokok.

Eredmények. Kadet férfi párbajtőrcsapat országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 19 induló. Végeredmény: 1. BVSC (Bobach Arthur, Császár Zoltán, Makai Benjámin, Szőrfi Domicián, edzők: Kovács Iván, Márka István), 2. MTK, 3. Honvéd, 4. FTC, 5. Vasas, 6. PTE-PEAC, 7. Balaton, 8. Danubius. A döntőben: BVSC-MTK 45:36.

Kadet női párbajtőrcsapat országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 13 induló. Végeredmény: 1. Diósgyőr (Kozma Laura. Takács Borkuti Anna, Terhes Hanna, edzők: Patócs Béla, Kosztopulosz Beatrix), 2. Vasas, 3. MTK, 4. Honvéd, 5. BVSC, 6. Szolnok, 7. Veresegyház, 8. Avengarde. A döntőben: Diósgyőr-Vasas 45:42.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események