A felnőttek is folytatják

ápr 18, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Véget ért a felnőtt korosztály négyhetes versenyszünete. A hétvégén a női tőrözők Tbilisziben Vk-versenyen, a párbajtőrözők és a kardozók idehaza, válogatón szerepelnek.

Az olimpiai kvalifikáció zárultával új szakaszba lépett a felnőttek szezonja. Abban a három fegyvernemben, melyben csapatban sikerült kvalifikációt szerezni, a fő feladat a válogatottba kerülés, az egyéni indulás, illetve a minél kedvezőbb egyéni és csapatpozíció megszerzése a világranglistán. A másik három szakágban az egyéni indulóknak saját helyét kell erősítenie a rangsorban. A csapatok számára pedig a legfontosabb feladat a jövő válogatottjának kialakítása mellett a minél jobb szereplés a júniusi, bázeli Európa-bajnokságon. 

Pásztor Flóra főszereplője lehet a hétvégének.

Ez a folyamat kezdődik a hétvégén, melynek egyetlen külföldi állomása van, Tbiliszi, ahol női tőrben rendeznek egyéni és csapat Világkupát. Az egyéni verseny Pásztor Flóra számára a legfontosabb, elvégre nem mindegy, milyen pozícióból kezd, és kivel vív majd Párizsban. További hat indulónk a válogatottba kerülésért harcol. A csapat pedig vasárnap azért, hogy majd ősszel, minél kisebb hátrányból folytassa a versengést az “olimpikonokkal” szemben. 

Idehaza Budapesten rendeznek párbajtőr Magyar-kupát, amely egyben U23-as európai körverseny. A mezőny hatalmas, a férfiaknál és a nőknél összesen több mint 400 nevezés érkezett! A férfiaknál Európa-bajnok csapatunk valamennyi tagja vállalta az indulást, tehát ott lesz két egyéni világbajnokunk, Siklósi Gergely és Koch Máté is. A nőknél viszont Kun Anna és Muhari Eszter egyaránt hiányzik majd. 

Kardban Szigetszentmiklóson rendeznek válogatót. Itt fordított a helyzet, mint párbajtőrben. A nőknél öt világbajnokunk közül egyedül Márton Anna nem nevezett, a férfiaknál viszont senki sem lesz ott a vb-aranyérmes válogatottból. 

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Siklósi Gergő tökéletes aranyérme

Megszorítani se nagyon tudták olimpiai ezüstérmes és világbajnok vívónkat – Siklósi Gergő lenyűgöző teljesítménnyel nyerte a párizsi férfi párbajtőr Világkupát.

Szűcs Luca hetedik Plovdivban

Karrierje eddigi legjobb eredményét érte el a bulgáriai női kard Világkupán Szűcs Luca. Hetedik helyével a hazai ranglistán is átvette a vezetést!

Áron nyolcaddöntőig jutott

Szilágyi Áron sérülése után nyolcaddöntőig jutott a madridi férfi kard egyéni Világkupán. További két főtáblásunk nem került 32 közé.

Eszter korai búcsúja

Az egyedüli főtáblás magyarnak, Muhari Eszternek nem sikerült asszót nyernie a fujairahi női párbajtőr Világkupán.

Mesteri Viki elismerése

A paralimpiára készülő vívókat segíti Mesteri Viktória, aki ezért támogatást kapott a K&H mozdulj! program keretében.

Élő eredmények

Közelgő események