A fiatalok “elfoglalták” Tatát

aug 31, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Nyolcvan körüli junior és kadet válogatott párbajtőröző, illetve női kardozó edzőtáborozott, edzőtáborozik a tatai olimpiai edzőtáborban. A felkészülés természetesen a 2023/24-es idényről szól.

Vége a nyaralásnak! Legalábbis korosztályos válogatottjainknak feltétlenül. Hétfőtől vívósportunk “harmadik otthonában” – a családi mellett azért az “öreg sportcsarnok” beelőz… -, a patinás tatai edzőtáborban készült, illetve készül a héten a junior és kadet párbajtőr, valamint a női kard válogatott. 

Hagyományosnak mondható mindkét szakág nyár végi összetartása, és mivel mostanság legsikeresebb utánpótlás fegyvernemeinkről beszélünk, vélhetően okkal kezdik így a szezont. Igaz ez még akkor is, ha egészen más típusú munkával teltek-telnek a napok a párbajtőrözők, mint a női kardozók esetében. Ám végül, ugye, minden út Rómába vezet… De beszéljenek erről a válogatott edzők, elsőként Partali Csaba, a junior női párbajtőrözők válogatott edzője, aki tataiként, félig-meddig otthon töltötte ezeket a napokat…

Hatvan korosztályos válogatott párbajtőröző töltötte meg a hazai vívótermet.

“A szerdai, záró háziversenyünkön hatvanegyen vettek részt, ami nagyon magas létszám. Együtt vívtak a fiúk a lányokkal, az együttes találat a nőknek jelentett tust. Öt lány is bekerült a tizenhat közé, nagyon jó hangulatban zajlott az esemény, miként a háromnapos edzőtábor. Eitner Kinga kollégámmal, a junior férfiak válogatott edzőjével mindig azt kérjük, hogy fizikálisan teljesen felkészülten érkezzenek ide a fiatalok. Ez a három nap ugyanis a vívásról, az ‘ismerkedésről’ szól. A korosztályok évről évre kicserélődnek, és ez remek alkalom arra, hogy az új csapatok megismerkedjenek egymással a páston, és azon kívül egyaránt. Ebben a szezonban junior női párbajtőrben előrelépésben bízom, a férfiak pedig hagyományosan szállítják a sikereket, remélem, a szakágunk eredményes szezon előtt áll.”

Nincs könnyű helyzetben Gulácsi Ferenc, a junior női kardozók válogatott edzője. Az elmúlt években ugyanis Pusztai Liza, Szűcs Luca, Battai Sugi és Keszei Kira ontotta az eredményeket, ám ez, a most már a felnőttek között is igen eredményes korosztály ‘kiöregedett’. Magasan tehát a léc, ám a cél természetesen az, hogy sikerüljön teljesíteni ezt a magasságot, ezért dolgozik közösen húsz női kardozó a héten Tatán. 

A női kardozók a fizikai képzésre koncentráltak.

“Bízom nagyon az új generációban, akkor is, ha az teljesen nyilvánvaló, hogy az elmúlt évek eredménysorát nagyon nehéz lesz folytatni. De hogy megpróbáljuk, az nem is lehet kérdéses. Kovács Laura kadet válogatott edzővel tíz-tíz lányt hívtunk meg korosztályonként. Nálunk a héten nem a víváson, az asszózáson van a hangsúly, hanem a fizikai, illetve szakmai alapozáson. Erősítés, futás, lábmunka, konvencionális gyakorlatok, ezek szerepelnek a programban. Aztán majd lassan elkezdjük az asszózást is…” – nyilatkozta honlapunknak Gulácsi Ferenc. 

A versenyek mindkét szakágban hazai válogatóval, Magyarkupa-fordulóval kezdődnek, a szeptember 23-24-i hétvégén. 

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM