A finomhangolás megkezdődött

máj 6, 2021 | Hírek

Férfi és női kardban már nem lépnek pástra versenyen Tokióig olimpikonjaink. A finomhangolás megkezdődött: Miskolctapolcán, illetve Jakabszálláson startolt a közvetlen ötkarikás felkészülés.

A májusi Világkupa-versenyek eltörlésével, és a júniusi Európa-bajnokság őszre halasztásával eldőlt, hogy nemzetközi eseményen már nem lépnek pástra olimpiai csapatkvótát szerzett kardozóink a tokiói játékok előtt. Ennek függvényében Decsi András a férfi, illetve Gárdos Gábor a női válogatott vezetőedzője úgy döntött, hogy nem látja értelmét hazai versenynek az olimpiáig. Már csak azért sem, mert a csapatok összeállítása szempontjából nincsenek kérdőjelek, egyértelmű, hogy kikre számítanak Tokióban a szakvezetők. 

Nyeregbe, magyar! Gémesi Csanád, Decsi Tamás, Szatmári András, Szilágyi Áron, Decsi András és Neuhold Sándor.

Fentiek tükrében egymástól függetlenül mindkét szakember úgy határozott, hogy május elején megkezdi a közvetlen felkészülést. A fegyverek egyelőre nem kerültek elő egyik helyszínen sem, fizikai felkészüléssel, vagy talán inkább fizikai ráhangolódással kezdődött a hosszú olimpiai hajrá. A nők Jakabszállásról érkeztek haza a napokban, a férfiak pedig a hétvégéig tartózkodnak Miskolctapolcán. A két vezetőedzőt kérdeztük a további részletekről. 

“Az eredeti tervek alapján ebben az időpontban vívó edzőtáborunk lett volna. Úgy kalkuláltunk, hogy az olimpiai csapattal veszünk részt az Ebén, de miután megtudtuk, hogy azt elhalasztják, átalakítottuk a felkészülésünket.” – kezdte Decsi András. “A vívószövetség kapcsolatainak köszönhetően az Avalon Parkban szállhattunk meg, ahol valóban minden kívánságunkat lesik. A legszűkebb stábbal érkeztünk, Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád és Decsi Tamás, valamint Neuhold Sándor edzőkollégám és én vagyunk itt, Miskolctapolcán. Fizikai edzések, kerékpározás, erdei kirándulás szerepel a programokban, próbáljuk a komoly tréningeket ötvözni a feltöltődéssel.”

Mosolygós női kard csoportkép. Állnak: Katona Renáta, Mikulik Júlia, Battai Sugár, Márton Anna, Magyar Tímea (masszőr). Ülnek: Szűcs Luca, Pusztai Liza, Várhelyi Kata, László Luca.

Nagyjából ilyesmiről számolt be Gárdos Gábor is, azzal a különbséggel, hogy ők a napokban hazaérkeztek Jakabszállásról. 

“Az Aero Hotelban laktunk, minden igényt kielégítő körülmények között, a saját kis buborékunkban, még az étrendünket is mi állíthattuk össze. Vívóedzések még nem voltak, a fizikai tréningek mellett sokat úsztunk, kirándultunk. A korábbi sérüléshullámnak, sajnos, továbbra sincs vége, Pusztai Liza kisebb kézműtéten esett át, de mire kardot kell fognia, addigra rendben lesz. Márton Anna térde szerencsére továbbra is jól működik, a hangulatra pedig egyáltalán nem lehetett panasz. Nyolc kardozóval kezdtük meg a közvetlen olimpiai felkészülést, ami több mint két hónapig tart majd” – nyilatkozta honlapunknak a vezetőedző.

Nyújtva az igazi!

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Magyarok Párizsban – Gémesi Csanád

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Gémesi Csanáddal folytatjuk!

Olimpiai ellenfélmustra

A közelmúltban bizonyossá vált, mely válogatott lesz három vívócsapatunk ellenfele a párizsi olimpia negyeddöntőjében. Lássuk!

Magyarok Párizsban – Battai Sugár

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Battai Sugárral folytatjuk!

Letették az esküt olimpikonjaink

Szilágyi Áron és Kapás Boglárka mondta el az olimpiai fogadalmat a Művészetek Palotájában rendezett látványos ünnepségen.

Négy érem a paralimpia előtt

Osváth Richárd arany-, Krajnyák Zsuzsa két bronz-, Hajmási Éva bronzérmet nyert a párizsi paralimpia előtti utolsó, varsói kerekesszékes Vk-n. Gratulálunk!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.