A koronavírus gyorsította az építkezést

jún 11, 2020 | Hírek

A debreceni Békessy Béla Vívó Klub nyárra tervezte vívótermének bővítését. Azonban a koronavírus kitörése okán a létesítmény kapuit becsukták, az építkezést átütemezték, és a csarnok már el is készült

A központi sportágfejlesztés létesítményfejlesztési alapjából két részletben, mindösszesen 112 millió forinttal támogatta a Magyar Vívó Szövetség a debreceni Békessy Béla Vívó Klub vívótermének építését, illetve bővítését. (A klub névadója a mély debreceni gyökerekkel rendelkező Békessy Béla, az 1912-es stockholmi olimpia kard egyéni ezüstérmese.) Az eredeti tervek szerint utóbbira ezen a nyáron került volna a sor, ám a koronavírus – mint oly sok esetben – átírta az eredeti terveket. Azonban jelen esetben “fordított irányba”. A járványnak “köszönhetően” ugyanis korábban fejeződött be az építkezés…

A debreceni vívócsarnok újonnan átadott terme.

Serra György, a klub ügyvezetője, egyben a Magyar Vívó Szövetség elnökségének tagja, mesélte el honlapunknak, hogy a vírus kitörése után természetesen ők is beszüntették az edzéseket. Így a terem kiürült, és a kivitelezővel egyeztetve átalakították, egészen pontosan előrébb hozták az újjáépítés időpontját. Ami már be is fejeződött, és ennek eredményeképpen további hat pásttal és négy öltözővel gazdagodott a szakosztály. Így mindösszesen húsz páston vívhatnak a Békessy versenyzői. 

A "régi" és az "új" találkozása: egymás mellett a korábbi és a felújított terem.

“Kétszázötven vívóval foglalkozunk, következő cél a háromszáz elérése. Három fegyvernemes szakosztály vagyunk, és foglalkozunk kerekesszékes vívással is. Az iskolai vívásnak köszönhetően a környező települések intézményeivel is megvan a kapcsolatunk. A kibővített létesítményt pedig már birtokba is vettük, természetesen szigorúan szabályozott körülmények között, de megkezdtük az edzéseket. Köszönjük ez úton is a Magyar Vívó Szövetség támogatását!” – fejezte be Serra György. 

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Elszalasztott esély – 9. hely

Majdnem olimpiai bajnokot vert, két párizsi indulót győzött le, mégis 9. lett a magyar női párbajtőr-válogatott a fujairahi csapat Világkupán.

Hetedik a női kardcsapat

Hetedik helyen végzett a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat a plovdivi Világkupán.

Dani 16, Flóra 32, Dóra 64

Dósa Dani nyolcaddöntőig jutott a sanghaji tőr Grand Prix-n, másik olimpikonunk, Pásztor Flóra 32-ben, Lupkovics Dóra 64-ben búcsúzott.

Élő eredmények

Közelgő események