A menetrend már zsúfolt, a “csúcsidőszak” közeledik

okt 18, 2019 | Hírek

Igazán kimagasló verseny nem lesz a hétvégén, az élre talán a szombaton kezdődő 7. Katonai Világjátékok kívánkozik, ám hazai és nemzetközi páston egyaránt nem lesz hiány eseményekben.

A hétvégén valamennyi fegyvernem képviselői érdekeltek lesznek, idehaza és külföldön egyaránt tele lesznek a pástok – és ez már karácsonyig így lesz minden víkenden… Az élre a vuhani 7. Katonai Világjátékok kívánkozik, melyre a Honvéd válogatott vívói szinte kivétel nélkül elutaztak, élükön az újdonsült világbajnok párbajtőrözővel, Siklósi Gergellyel. A világjátékok szombaton kezdődik, valamennyi fegyvernemben rendeznek egyéni és csapatversenyeket. 

A felnőttek közül a férfi tőrözők és a női kardozók jutnak szerephez a hétvégén. Előbbiek számára nagyobb a tét, a zágrábi, nagyon nívósnak ígérkező szatellitverseny ugyanis beszámít a hazai válogatásba. Ennek megfelelően a teljes magyar élmezőny – már aki hadra fogható – ott lesz a horvát fővárosban. Két válogatott női kardozónk – Várhelyi Kata és a frissen házasodott Pohl-Mikulik Júlia (sok boldogságot kínánunk!) – utazott el az antalyai szatellitre, ahol formájukat élezhetik majd a szezon fontosabb versenyeire. 

A kadetoknak ezen a hétvégén Tesszalonikiben (férfi tőr) és Belgrádban (férfi és női párbajtőr) lesz olyan európai körversenye, melyen magyarok is szerepelnek – igaz, egyik viadal sem számít bele a hazai válogatásba. 

És hogy itthonra se maradjunk rangos megmérettetés nélkül: szombaton és vasárnap a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezünk férfi és női kardban, kadet és junior Magyarkupa-fordulót. 

Mindenkinek sok sikert, hajrá, magyarok! 

Kapcsolódó hírek

Törökbálintra megy a roadshow

Törökbálint lesz az újabb, immáron negyedik állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég két, milánói világbajnok kardozó, Gémesi Csanád és Szatmári András lesz.

Nemzetközi szinten is belevágunk

Egy héttel a hazai rajt után a nemzetközi pástokon is megkezdődik a 2023/24-es válogatási szezon. A szlovákiai Somorján, női tőr európai kadet körversenyen szerepelnek a korosztály legjobbjai.

Kósa Miklós és Szilágyi Áron elismerése

A Nemzetközi Vívó Szövetség éves rangsorában Kósa Miklós második egymást követő évben végzett a második helyen, gratulálunk! Szilágyi Áron pedig bekerült a Hírességek Csarnokába, ugyancsak gratulálunk!

Világbajnokságra készülnek a kerekesszékesek

Október 3. és 8. között, az olaszországi Terniben rendeznek paralimpiai kvalifikációs, kerekesszékes világbajnokságot. Négy év után indulhatnak újra vb-n vívóink, Nagy József beszél a részletekről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM