A menetrend már zsúfolt, a “csúcsidőszak” közeledik

okt 18, 2019 | Hírek

Igazán kimagasló verseny nem lesz a hétvégén, az élre talán a szombaton kezdődő 7. Katonai Világjátékok kívánkozik, ám hazai és nemzetközi páston egyaránt nem lesz hiány eseményekben.

A hétvégén valamennyi fegyvernem képviselői érdekeltek lesznek, idehaza és külföldön egyaránt tele lesznek a pástok – és ez már karácsonyig így lesz minden víkenden… Az élre a vuhani 7. Katonai Világjátékok kívánkozik, melyre a Honvéd válogatott vívói szinte kivétel nélkül elutaztak, élükön az újdonsült világbajnok párbajtőrözővel, Siklósi Gergellyel. A világjátékok szombaton kezdődik, valamennyi fegyvernemben rendeznek egyéni és csapatversenyeket. 

A felnőttek közül a férfi tőrözők és a női kardozók jutnak szerephez a hétvégén. Előbbiek számára nagyobb a tét, a zágrábi, nagyon nívósnak ígérkező szatellitverseny ugyanis beszámít a hazai válogatásba. Ennek megfelelően a teljes magyar élmezőny – már aki hadra fogható – ott lesz a horvát fővárosban. Két válogatott női kardozónk – Várhelyi Kata és a frissen házasodott Pohl-Mikulik Júlia (sok boldogságot kínánunk!) – utazott el az antalyai szatellitre, ahol formájukat élezhetik majd a szezon fontosabb versenyeire. 

A kadetoknak ezen a hétvégén Tesszalonikiben (férfi tőr) és Belgrádban (férfi és női párbajtőr) lesz olyan európai körversenye, melyen magyarok is szerepelnek – igaz, egyik viadal sem számít bele a hazai válogatásba. 

És hogy itthonra se maradjunk rangos megmérettetés nélkül: szombaton és vasárnap a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezünk férfi és női kardban, kadet és junior Magyarkupa-fordulót. 

Mindenkinek sok sikert, hajrá, magyarok! 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.