A Vajdahunyad vára következik

szept 7, 2022 | Hírek

Az idő ne szegje kedvetek - VIVÀS VILÁGNAPJA A VAJDAHUNYAD VÁRÁBAN - eső esetén is megtartjuk a rendezvényt szombaton 11 órától, a vár múzeumának fedett kupolacsarnokában! Várunk mindenkit!

Bazilika, Hősök tere, Nemzeti Múzeum, Parlament, Hősök tere, Westend – a teljesség igénye nélkül -, és most szombaton Vajdahunyad vára. A Magyar Vívó Szövetség ismét méltó módon ünnepli meg a Vívás Világnapját. A Városliget ékszerdobozának csodálatos belső udvarában várunk szombaton minden vívás kedvelő versenyzőt, edzőt, szakembert, családtagot – mindenkit, aki kedveli nagyszerű sportágunkat. 

A Vívás Világnapja idei, budapesti helyszíne a Vajdahunyad vára lesz szombaton.

Flashmob-akciónk a szokásoknak megfelelően alakul. A résztvevőket 10.45-től várjuk a Magyar Mezőgazdasági Múzeum (Vajdahunyad sétány 1.) főbejáratánál. A körülbelül öt perces szabadvívás 11 órakor kezdődik, majd közös fotózással ér véget. Kérünk mindenkit, hogy a vívás során szabályos vívóruhában legyen mindenki, melegítőt, szabadidő ruhát ne viseljen ez idő alatt. Az eseményen ott lesznek válogatott vívóink is, de talán még fontosabb, hogy a legfiatalabbaktól a legidősebbekig, vívócsaládunk valamennyi tagja jelen legyen. A Valdahunyad Galériáján délelőtt 10 órától lesz lehetőség az átöltözésre is. 

Mindenkit szeretettel várunk a Vívás Világnapja budapesti megmozdulásán! Egyben kérünk minden további olyan szakosztályt, amely ugyancsak rendez Flashmob-akciót a hét végén, hogy arról küldjön számunkra fotót, hogy közösen népszerűsíthessük sportágunkat. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események