A világ 6. legjobb csapata a magyar női kardválogatott!

dec 31, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Az argentin labdarúgó-válogatott mögött, de a Real Madrid futballcsapata előtt lett a világ 6. legjobb csapata a magyar női kardválogatott, gratulálunk!

Egészen elképesztő listán lett hatodik a világbajnoki címét megvédő magyar női kardválogatott! Az AIPS (Nemzetközi Sportújságíró Szövetség), hasonlóan a magyar szavazáshoz, minden évben megválasztja a világ legjobb férfi, női, illetve csapat sportolóját. 

A lista erősségéről csak annyit, hogy a férfiaknál Novak Djokovics, a nőknél az amerikai szupertornász Simona Biles, a csapat kategóriában a világbajnok argentin labdarúgó-válogatott győzött. 

A címvédő Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat (a tavalyi, kairói győzelemkor Márton Anna helyén Katona Renáta vívott) pedig a hatodik helyen végzett a voksolásban a legelőkelőbb pozíciót megszerezve a magyar sportban!

Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca, Battai Sugár – a világ legjobb női kardcsapata, a világ hatodik legjobb csapata!

Hogy mindez mekkora siker, arra mindenféle kommentek nélkül álljon itt a sorrendje a csapatoknak. 

  1. a világbajnok argentin labdarúgó-válogatott
  2. a BL-győztes és angol bajnok Manchester City labdarúgó-csapata
  3. a világbajnok spanyol női labdarúgó-válogatott
  4. a világbajnok dél-afrikai rögbicsapat
  5. a világbajnok német férfi kosárlabda-válogatott
  6. a magyar női kardcsapat

A hetedik helyen pedig a Real Madrid labdarúgó-csapata végzett, lemaradva lányainktól. Hát nem semmi…! Boldog új évet!

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Elszalasztott esély – 9. hely

Majdnem olimpiai bajnokot vert, két párizsi indulót győzött le, mégis 9. lett a magyar női párbajtőr-válogatott a fujairahi csapat Világkupán.

Hetedik a női kardcsapat

Hetedik helyen végzett a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat a plovdivi Világkupán.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM