Államtitkári köszöntés

jan 18, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A Magyar Vívó Szövetség 110. születésnapja alkalmából Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár az alábbi üdvözletet küldte.

„Szeretettel gratulálok a Magyar Vívó Szövetségnek fennállása 110. évfordulója alkalmából! Hálásak vagyunk, hogy az elmúlt 110 évben a magyar vívócsalád tagjai világraszóló sikereikkel dicsőséget szereztek Magyarországnak és több generáción át tették büszkévé és boldoggá honfitársainkat. Legsikeresebb olimpiai sportágunk ráadásul a nagy győzelmekkel együtt, Gerevich Aladártól Szilágyi Áronig világklasszisok sorát, remek sportembereket, igazi példaképeket adott hazánknak. A múlton túl a sportág jelene és jövője is szép reményekkel kecsegtet, a tavalyi világbajnokságon elért fantasztikus eredmények alapján joggal reménykedhetünk, hogy vívóink az idei párizsi olimpián is folytatják az elmúlt száztíz év szép hagyományait, és a magyar penge csillog majd a legfényesebben a francia fővárosban. Hasonlóan eredményes következő évszázadot kívánok!”

Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár
BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események