Amarilla aranya, István bronza Varsóban

júl 14, 2019 | Hírek

Nagyszerű napot zárt a magyar kerekesszékes csapat a varsói Világkupán. Női kardban Veres Amarilla arany, férfi párbajtőrben Tarjányi István bronzérmet nyert. Emellett értékes helyezések is születtek.

Női kardban Veres Amarilla kimagaslóan teljesített, megvert két nagyon erős kínai vívót, emellett legyőzte a világranglista vezetőjét, az ukrán Morkvicsot. Utóbbi a negyeddöntőben gátolta meg a magyar elődöntőt, 15:13-ra legyőzve az így nyolcadik helyen záró Hajmási Évát. Bódy István tanítványa visszavágott, majd kisebb sérülése ellenére meg sem állt az aranyéremig. Amarilla fantasztikus szezont tudhat magáénak, májusban párbajtőrben nyert Világ-kupa versenyt, ezúttal kardban. A hölgyek B kategóriás kardversenyében Mező Boglárka a hatodik helyen végzett, ami szintén szép eredmény.

A férfiaknál Tarjányi Istvánnak (képünkön balra) a kard ezúttal nem sikerült úgy, ahogy szerette volna, ezért kettőzött erővel igyekezett párbajtőrben minél jobban szerepelni. Ez olyan jól sikerült neki, hogy több bravúrt végrehajtva eljutott a dobogó harmadik fokáig, csak a végső győztes tudta megállítani.

Az érmeseknek és helyezett versenyzőknek, valamint mesterüknek gratulálunk! A magyar csapat az egyéni versenyek befejeztével két arany- és egy bronzéremmel a kínai és az orosz “nagyhatalmak” mögött harmadik helyen áll az éremtáblázaton, amihez külön jár a gratuláció!

A zárónapon női párbajtőr- (Dani, Krajnyák, Mező, Veres) és férfi tőrcsapatunk (Gergely, Osváth, Zsolnai) lép pástra Varsóban.

Eredmények. Kerekesszékes Világkupa, Varsó.

Férfi párbajtőr A kategória, 50 induló. Végeredmény: 1. Szun (kínai), 2. Csen (kínai), 3. Gilliver (brit) és Saburov (orosz), …43. Göttlinger Dániel.

Férfi párbajtőr B kategória, 45 induló. Végeredmény: 1. Ali (iraki), 2. Coutya (brit), 3. Tarjányi István (edző: Pákey Béla) és Hu (kínai), …31. Gergely István. 

Női kard A kategória, 33 induló. Végeredmény: 1. Veres Amarilla (edző: Bódy István), 2. Gu (kínai), 3. Morkvics (ukrán) és Bian (kínai), …8. Hajmási Éva (edző: Erdei Péter).

Női kard B kategória, 25 induló. Végeredmény: 1. Tan (kínai), 2. Jana (thaiföldi), 3. Kecurijani (georgiai) és Fedota (ukrán), …6. Mező Boglárka (edző: Erdei Péter).

Kapcsolódó hírek

2023/24: kezdünk!

A hétvégén valamennyi fegyvernemben megkezdődik az új szezon. Tőrben és kardban a junioroknak, párbajtőrben a kadetoknak és a junioroknak rendeznek Magyarkupa-fordulót, válogatót. Sok sikert mindenkinek!

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM