Amarilla aranya, István bronza Varsóban

júl 14, 2019 | Hírek

Nagyszerű napot zárt a magyar kerekesszékes csapat a varsói Világkupán. Női kardban Veres Amarilla arany, férfi párbajtőrben Tarjányi István bronzérmet nyert. Emellett értékes helyezések is születtek.

Női kardban Veres Amarilla kimagaslóan teljesített, megvert két nagyon erős kínai vívót, emellett legyőzte a világranglista vezetőjét, az ukrán Morkvicsot. Utóbbi a negyeddöntőben gátolta meg a magyar elődöntőt, 15:13-ra legyőzve az így nyolcadik helyen záró Hajmási Évát. Bódy István tanítványa visszavágott, majd kisebb sérülése ellenére meg sem állt az aranyéremig. Amarilla fantasztikus szezont tudhat magáénak, májusban párbajtőrben nyert Világ-kupa versenyt, ezúttal kardban. A hölgyek B kategóriás kardversenyében Mező Boglárka a hatodik helyen végzett, ami szintén szép eredmény.

A férfiaknál Tarjányi Istvánnak (képünkön balra) a kard ezúttal nem sikerült úgy, ahogy szerette volna, ezért kettőzött erővel igyekezett párbajtőrben minél jobban szerepelni. Ez olyan jól sikerült neki, hogy több bravúrt végrehajtva eljutott a dobogó harmadik fokáig, csak a végső győztes tudta megállítani.

Az érmeseknek és helyezett versenyzőknek, valamint mesterüknek gratulálunk! A magyar csapat az egyéni versenyek befejeztével két arany- és egy bronzéremmel a kínai és az orosz “nagyhatalmak” mögött harmadik helyen áll az éremtáblázaton, amihez külön jár a gratuláció!

A zárónapon női párbajtőr- (Dani, Krajnyák, Mező, Veres) és férfi tőrcsapatunk (Gergely, Osváth, Zsolnai) lép pástra Varsóban.

Eredmények. Kerekesszékes Világkupa, Varsó.

Férfi párbajtőr A kategória, 50 induló. Végeredmény: 1. Szun (kínai), 2. Csen (kínai), 3. Gilliver (brit) és Saburov (orosz), …43. Göttlinger Dániel.

Férfi párbajtőr B kategória, 45 induló. Végeredmény: 1. Ali (iraki), 2. Coutya (brit), 3. Tarjányi István (edző: Pákey Béla) és Hu (kínai), …31. Gergely István. 

Női kard A kategória, 33 induló. Végeredmény: 1. Veres Amarilla (edző: Bódy István), 2. Gu (kínai), 3. Morkvics (ukrán) és Bian (kínai), …8. Hajmási Éva (edző: Erdei Péter).

Női kard B kategória, 25 induló. Végeredmény: 1. Tan (kínai), 2. Jana (thaiföldi), 3. Kecurijani (georgiai) és Fedota (ukrán), …6. Mező Boglárka (edző: Erdei Péter).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM