Amerikai fölény, magyar helyezés

nov 18, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Gachályi Gréta szerepelt legjobban a magyarok közül pénteken, a limai junior Vk első napján, amikor a női párbajtőrözők és a férfi tőrözők versenyeztek. Gréta hetedik lett, nyomasztó volt az amerikai fölény.

A nem túl nagy létszámú, dél-amerikai Világkupa-verseny a tavalyihoz képest annyit erősödött, hogy az amerikaiak is “leruccantak” a perui fővárosba. Ez azonban elég komoly változást jelentett az erőviszonyokban: a pénteki nyolc megszerezhető éremből hét az övék lett, de a helyezéseket is ők uralták…

A magyarok közül a legjobban Gachályi Gréta szerepelt, a Honvéd vívója a hetedik helyen zárt. További 3-3 magyar (női párbajtőröző, illetve férfi tőröző) a nyolcaddöntőben szenvedett vereséget. A kilenc magyar induló közül kettő a honfitársától szenvedett vereséget, további heten egyaránt amerikaitól kaptak ki, a magyar-amerikai párharcok a szempontunkból 1:7-tel zárultak. 

Gachályi Gréta szerepelt a legjobban a magyarok közül, hetedik lett.

A perui junior Világkupa-hétvége szombaton a női tőrözők egyéni és a női párbajtőrözők csapatversenyével folytatódik, hajrá, magyarok!

Eredmények. Junior férfi tőr Világkupa, Lima, 62 induló. A csoportmérkőzéseken: Bagdány Albert 5 győzelem/1 vereség, Bálint Álmos 5/1, Rubin Mattia 4/1, Budaházy Ambrus 4/2, Skorka Csongor 3/3 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 32 közé jutásért: Skorka-Vazquez (mexikói) 15:11, Bálint-Mahran Galindo (spanyol) 15:11, Budaházy-Renteria (mexikói) 15:10, Rubin-Ensley (perui) 15:1.

A legjobb 16 közé jutásért: Bálint-Lancaric (szlovák) 15:9, Budaházy-Ramirez (perui) 15:11, Bagdány-Rubin 15:9, Skorka-Siu (amerikai) 5:15.

Nyolcaddöntő: Budaházy-Kao (amerikai) 9:15, Bálint-Siu (amerikai) 10:15, Bagdány-Kim (amerikai) 11:15.

Végeredmény: 1. Richard Li (amerikai), 2. Csen Zijuan (kínai), 3. Castro Kao (amerikai) és Caleb Jeon (amerikai), …14. Bagdány Albert, 15. Bálint Álmos, 16. Budaházy Ambrus, …19. Rubin Mattia. 

Junior női párbajtőr Világkupa, Lima, 39 induló. A csoportmérkőzéseken: Gachályi Gréta 6 győzelem/0 vereség, Jakobi Júlia 4/2, Nagy Blanka 4/2, Salamon Réka 3/2 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 16 közé jutásért: Gachályi-Radich (chilei) 15:5, Jakobi-Alvarez (perui) 15:10, Nagy-Murzatajeva (üzbég) 15:7, Salamon-Kuznetsov (amerikai) 12:15.

Nyolcaddöntő: Gachályi-Jakobi 15:8, Nagy-Tyler (amerikai) 12:15, Salamon-Machulsky (amerikai) 7:15.

Negyeddöntő: Gachályi-Fallon (amerikai) 11:15.

Végeredmény: 1. Ashley Luo (amerikai), 2. Michaela Joyce (amerikai), 3. Tanishka Padhye (amerikai) és Kyle Fallon (amerikai), …7. Gachályi Gréta (edző: László István, válogatott edző: Partali Csaba), …11. Jakobi Júlia, …13. Nagy Blanka, …15. Salamon Réka. 

Kapcsolódó hírek

Búcsú Batizi Sándortól

A Batizi-Benkő Vívócsarnokban, Gödöllőn, Batizi Sándor második otthonában vettek végső búcsút a 90. évében elhunyt nagyszerű mestertől.

Nem volt vidám a nürnbergi vasárnap

A kadet tőr európai körverseny vasárnapja nem hozott magyar sikereket. Női egyéniben három vívónk volt 32-ben, a férfi csapat a 9. helyen zárt.

A Honvéd és a BVSC nyerte a párbajtőrcsapat Mk-t

A BHSE nagyon erős csapattal, egy tussal verte az örök rivális Vasast, a férfi párbajtőrcsapat Magyar Kupa döntőjében. A nőknél a BVSC biztosan győzött.

elismerések a magyar vívósportnak

Négy elismerést vehetett át a Csampa Zsolt elnök vezette magyar delegáció a Nemzetközi Vívó Szövetség egyiptomi kongresszusán. Gratulálunk az érintetteknek!

Távoli helyszíneken a jövő világversenyei

A Nemzetközi Vívó Szövetség egyiptomi kongresszusán többek között döntöttek a 2025-ös és 26-os világversenyek színhelyéről. Egy európai város szerepel a listán.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM