Amerikai fölény, magyar helyezés

nov 18, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Gachályi Gréta szerepelt legjobban a magyarok közül pénteken, a limai junior Vk első napján, amikor a női párbajtőrözők és a férfi tőrözők versenyeztek. Gréta hetedik lett, nyomasztó volt az amerikai fölény.

A nem túl nagy létszámú, dél-amerikai Világkupa-verseny a tavalyihoz képest annyit erősödött, hogy az amerikaiak is “leruccantak” a perui fővárosba. Ez azonban elég komoly változást jelentett az erőviszonyokban: a pénteki nyolc megszerezhető éremből hét az övék lett, de a helyezéseket is ők uralták…

A magyarok közül a legjobban Gachályi Gréta szerepelt, a Honvéd vívója a hetedik helyen zárt. További 3-3 magyar (női párbajtőröző, illetve férfi tőröző) a nyolcaddöntőben szenvedett vereséget. A kilenc magyar induló közül kettő a honfitársától szenvedett vereséget, további heten egyaránt amerikaitól kaptak ki, a magyar-amerikai párharcok a szempontunkból 1:7-tel zárultak. 

Gachályi Gréta szerepelt a legjobban a magyarok közül, hetedik lett.

A perui junior Világkupa-hétvége szombaton a női tőrözők egyéni és a női párbajtőrözők csapatversenyével folytatódik, hajrá, magyarok!

Eredmények. Junior férfi tőr Világkupa, Lima, 62 induló. A csoportmérkőzéseken: Bagdány Albert 5 győzelem/1 vereség, Bálint Álmos 5/1, Rubin Mattia 4/1, Budaházy Ambrus 4/2, Skorka Csongor 3/3 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 32 közé jutásért: Skorka-Vazquez (mexikói) 15:11, Bálint-Mahran Galindo (spanyol) 15:11, Budaházy-Renteria (mexikói) 15:10, Rubin-Ensley (perui) 15:1.

A legjobb 16 közé jutásért: Bálint-Lancaric (szlovák) 15:9, Budaházy-Ramirez (perui) 15:11, Bagdány-Rubin 15:9, Skorka-Siu (amerikai) 5:15.

Nyolcaddöntő: Budaházy-Kao (amerikai) 9:15, Bálint-Siu (amerikai) 10:15, Bagdány-Kim (amerikai) 11:15.

Végeredmény: 1. Richard Li (amerikai), 2. Csen Zijuan (kínai), 3. Castro Kao (amerikai) és Caleb Jeon (amerikai), …14. Bagdány Albert, 15. Bálint Álmos, 16. Budaházy Ambrus, …19. Rubin Mattia. 

Junior női párbajtőr Világkupa, Lima, 39 induló. A csoportmérkőzéseken: Gachályi Gréta 6 győzelem/0 vereség, Jakobi Júlia 4/2, Nagy Blanka 4/2, Salamon Réka 3/2 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 16 közé jutásért: Gachályi-Radich (chilei) 15:5, Jakobi-Alvarez (perui) 15:10, Nagy-Murzatajeva (üzbég) 15:7, Salamon-Kuznetsov (amerikai) 12:15.

Nyolcaddöntő: Gachályi-Jakobi 15:8, Nagy-Tyler (amerikai) 12:15, Salamon-Machulsky (amerikai) 7:15.

Negyeddöntő: Gachályi-Fallon (amerikai) 11:15.

Végeredmény: 1. Ashley Luo (amerikai), 2. Michaela Joyce (amerikai), 3. Tanishka Padhye (amerikai) és Kyle Fallon (amerikai), …7. Gachályi Gréta (edző: László István, válogatott edző: Partali Csaba), …11. Jakobi Júlia, …13. Nagy Blanka, …15. Salamon Réka. 

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Hat férfi párbajtőrözőnk a párizsi főtáblán

A kiemelt Koch Máté és Siklósi Gergely mellett Somody Soma, Andrásfi Tibor, Nagy Dávid és Buta Levente jutott a legjobb 64 közé a párizsi férfi párbajtőr Vk-n.

Ismét Csampa Zsolt az elnök

A Magyar Vívó Szövetség megtartotta rendes és tisztújító közgyűlését. A testület ismét, negyedszer választotta meg Csampa Zsoltot elnöknek, gratulálunk!

Rabb Krisztián és Péch Kornél 64-ben

A kiemelt Szilágyi Áron mellett Rabb Krisztián és a junior Péch Kornél jutott a legjobb 64 közé a madridi férfi kard egyéni Világkupa-versenyen.

Egyedül Eszter a főtáblán

A kiemelt Muhari Eszter mellé egyetlen magyar női párbajtőröző sem jutott a fujairahi Világkupa-verseny főtáblájára.

Három női kardozónk főtáblás

Márton Annának, Szűcs Lucának és Battai Sugárnak sikerült a legjobb 64 közé jutnia a plovdivi női kard egyéni Világkupán.

Élő eredmények

Közelgő események