Anna, Albert: aranyérmesek

jan 27, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Bagdány Albert és Kollár Anna nyerte a junior tőr egyéni országos bajnokságot. A nyolc éremből öt a házigazda Ludovikához került.

Akadtak kisebb-nagyobb meglepetések, ám végül az aranyéremért az esélyesek csatáztak a junior férfi tőr egyéni országos bajnokságon, amelyet a Ludovika Arénában rendeztek. Márpedig a helyszín a jelek szerint kötelez, elvégre három ludovikás állhatott a verseny végén dobogóra – ám ez sem számít igazán meglepőnek. A tavalyi junior Eb-bronzérmes Bagdány Albert (Kessler Zoltán tanítványa), és a két évvel ezelőtti kadet Európa-bajnok Budaházy Ambrus vívta a döntőt, előbbi győzött 15:7-re. A dobogóra mellettük Makk Balázs és a ferencvárosi Skorka Csongor állhatott. 

A nők mezőnyében a ranglistát vezető Wolf Eszter a legutóbbi, zágrábi junior Vk-n összeszedett sérülése miatt nem indult, korábbi korosztályos válogatottak uralták a távollétében a mezőnyt. A győzelmet igen meggyőző teljesítménnyel a még mindig kadet korú, korosztályos Eb-bronzérmes Kollár Anna szerezte meg, Beliczay Sándor törekvéses tanítványa a döntőben Kovács Rékánál bizonyult jobbnak, míg a két bronzérmes Kalocsai Luca és Polonyi Petra lett. 

Vasárnap a cafatversenyekkel folytatódik a junior tőr országos bajnokság. 

Eredmények. Junior férfi tőr egyéni országos bajnokság, Ludovika Aréna, 75 induló. Végeredmény: 1. Bagdány Albert (Ludovika, edző: Kessler Zoltán, Mazza Lorenzo), 2. Budaházy Ambrus (Ludovika), 3. Skorka Csongor (FTC) és Makk Balázs (Ludovika), 5. Rubin Mattia (ZVE), 6. Zsögön Andor (Budakalász), 7. Bodor Áron (Ludovika), 8. Badár Krisztián (Halásztelek). A döntőben: Bagdány-Budaházy 15:7.

Junior női tőr egyéni országos bajnokság, Ludovika Aréna, 48 induló. Végeredmény: 1. Kollár Anna (Törekvés, edző: Beliczay Sándor), 2. Kovács Réka (Honvéd), 3. Kalocsai Luca (Ludovika) és Polonyi Petra (Ludovika), 5. Badár Szonja (Halásztelek), 6. Szurmai Laura (UTE), 7. Simon Borbála (ZVE), 8. Kardoss Hanga (Honvéd). A döntőben: Kollár-Kovács 15:6.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események