Anna és Eszter egyedül maradt

febr 9, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A kiemelt Kun Anna mellett egyedül Muhari Eszter jutott a legjobb 64 közé a barcelonai női párbajtőr egyéni Világkupán.

Továbbra is keressük a jelölteket… Kun Anna világklasszissá érett női párbajtőrben, mellette az egyre stabilabban teljesítő Muhari Eszter is zárkózik a világ közvetlen élvonalához – azonban egyelőre itt tartunk ebben a fegyvernemben, legalábbis a felnőtt korosztályban. 

Muhari Eszti ismét simán feljutott a főtáblára.

Ezt igazolta a barcelonai Vk is, amelyen két legjobbunk mellett már a 96 közé sem sikerült több magyarnak bekerülnie. Kezdjük a pozitívummal: a kiemelt Kun Anna mellé Muhari Eszter a dohai GP után ismét veretlen csoportkörrel, azonnal a legjobb 64-be jutott. Aztán adjunk “felmentést” tehetséges juniorjainknak, Nagy Blanka, Wimmer Dorina és Salamon Réka az elmúlt időszakban csak átutazóban járt otthon, versenyről versenyre utaztak, most ennyi sikerült. Egyetlen tussal kapott ki Kardos Edina, Dékány Kinga és Tóth Jázmin, mellettük Fekete Bosziljka, Gnám Tamara, Kálmán Gyöngyvér és Borsody Emma búcsúzott a direkt kieséses szakaszban.

A barcelonai Vk szombaton a főtáblával folytatódik, hajrá, magyarok!

Eredmények. Női párbajtőr egyéni Világkupa, Barcelona, 310 induló. A csoportmérőzéseken: Kun Anna kiemelt, Muhari Eszter 6 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Wimmer Dorina 4/2, Tóth Jázmin 4/2, Nagy Blanka 4/2, Kardos Edina 4/2, Kálmán Gyöngyvér 3/3, Salamon Réka 3/3, Gnám Tanara 3/3, Borsody Emma 2/4, Dékány Kinga 2/4, Fekete Bosziljka 2/4 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 160 közé jutásért: Gnám-Hussein (egyiptomi) 15:10, Fekete-Jiang (kínai) 13:12, Nagy-Coufalova (cseh) 15:8, Kálmán-Müller (német) mérkőzés nélkül, Tóth-A. Cisneros (spanyol) 12:13, Dékány-Torrego (spanyol) 14:15, Salamon-Viveros (paraguayi) 9:15, Wimmer-Hess Sancho (német) 11:15, Borsody-Mroszczak (lengyel) 12:14.

A legjobb 96 közé jutásért: Gnám-Toby (amerikai) 12:15, Nagy-Heinz (német) 13:15, Kardos-Torrego (spanyol) 12:13, Kálmán-Conrad (svájci) 13:15, Fekete-Csen (kínai) 11:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Kun-Hehct (izraeli), Muhari-Möschlin (svájci). 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események