Arany és ezüst a kerekesszékes Eb-n!

márc 9, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Hajmási Éva arany-, Mező Boglárka ezüstérmet nyert a párizsi kerekesszékes Európa-bajnokság női tőr versenyén A, illetve B kategóriában. Gratulálunk!

A nap a női tőrözők B kategóriás versenyével kezdődött magyar szempontból, és rögtön egy nagyon értékes ezüstérmet hozott! Mező Boglárka a csoportkört követően egészen sima győzelmekkel jutott el a fináléig, többek között 15:8-ra verte a negyeddöntőben a verseny harmadik kiemeltjét, az olasz Biaginit. A döntő szoros meccset hozott, de a befejezés az ukrán Dolohnak sikerült (12:15), ennek ellenére a második hely nagyszerű teljesítmény, gratulálunk! 

.

A szombat második érme is tőrben jött össze, Hajmási Évának köszönhetően, az A kategóriában. És az arany lett! Éva egész nap ellenállhatatlanul vívott! A csoportkörben is a legjobb indexszel zárt, majd a direkt kieséses folytatásban is simán vert mindenkit! A direkt kieséses folytatásban pedig 15:11 volt a legszorosabb meccse. A döntőben 15:9-re verte az olasz Mogost verte, aki az egyik favoritja volt a versenynek. Gratulálunk Évinek, és edzőjének, Beliczay Sándornak!

.

Nádasdy Anna a 9., Krajnyák Zsuzsa a 10. helyen végzett, míg férfi párbajtőr B kategóriában Tarjányi István a 12. lett. 

Eredmények. Kerekesszékes Európa-bajnokság, Párizs. Férfi párbajtőr egyéni, B kategória, 15 induló. Végeredmény: …12. Tarjányi István. 

Női tőr egyéni, A kategória, 15 induló. Végeredmény: 1. Hajmási Éva (edző: Beliczay Sándor), …9. Nádasdy Anna, 10. Krajnyák Zsuzsa.

Női tőr egyéni, B kategória, 11 induló. Végeredmény: …2. Mező Boglárka (edző: Nagy József)

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Dánielfy Gergő és Kocsis Alexandra a két Sztárvívó

Nagyszerű hangulatban zajlott a SztárVívás a Ludovika Arénában. A férfiaknál Dánielfy Gergő, a nőknél Kocsis Alexandra lett a vívósztár. Gratulálunk!

Országos bajnokság – világklasszisokkal

Új időpontban, új helyszínen, ám ha lehetséges, még nagyobb tétért zajlik majd péntektől vasárnapig az országos bajnokság a Ludovika Arénán.

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Élő eredmények

Közelgő események