Aranyérmes a kadet férfi kardcsapat

dec 9, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Aranyérmet nyert az eislingeni kadet férfi kard európai körversenyen a Berkeszi Dániel, Csaba Botond, Monori Mátyás, Szalai Zalán összeállítású magyar csapat. Gratulálunk!

Szép és értékes győzelmet aratott a Berkeszi Dániel, Csaba Botond, Monori Mátyás, Szalai Zalán összeállítású kadet férfi kardcsapat a németországi európai körversenyen. A mieink minden rangadót sikerrel lehoztak, legyőzték az esélyesebbnek tartott amerikai és olasz válogatottat, majd a döntőben Kósa Miklós válogatott edző együttese Spanyolországgal szemben 45:42-re győzött. Gratulálunk, hasonló folytatást kívánunk a korosztályos Európa-bajnokságon!

Az eislingeni aranyos fiúk!

“A fiúk elhitték, hogy képesek az ilyen teljesítményre, és a korábbi gyengébb eredmények után megmutatták, mire képesek! Egységes, jó csapatot alkottunk, bízom a csapatban, és a hasonló folytatásban.” – nyilatkozta Kósa Miklós válogatott edző. 

Női kard egyéniben nem sikerült jól a nap, a korábbi korosztályos sikerek remélhetőleg majd a világversenyeken folytatódnak. Legjobban Suhajda Zsófia szerepelt, aki nyolcaddöntőig jutott. További hárman voltak a legjobb 32 között. 

Az eislingeni európai körverseny vasárnap a férfiak egyéni, és a nők csapatversenyével folytatódik. 

Eredmények. Kadet női kard egyéni európai körverseny, Eislingen, 214 induló.  A legjobb 32 közé jutásért: Csonka-Pala (török) 15:3, Suhajda-So (amerikai) 15:10, Bíróczi-Guner (török) 15:6, Tóth-Imre 15:13, Bácskay-Lin (amerikai) 13:15, Rácz-Schiminovich (amerikai) 9:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Suhajda-Schiminovich (amerikai) 15:10,

Csonka-Lentini (olasz) 12:15, Tóth-Mocci (olasz) 8:15, Bíróczi-Nath (amerikai) 9:15. 

Nyolcaddöntő: Suhajda-Mocci (olasz) 8:15.

Végeredmény: 1. Vittoria Mocci (olasz), 2. Aria Bevacqua (amerikai), 3. Hannah Lee (amerikai) és Carmen Wullus (francia), …15. Suhajda Zsófia, …21. Bíróczi Nóra, …23. Tóth Nadin, 24. Csonka Dorottya, …36. Bácskai Kincső, …40. Imre Dorottya, …57. Rácz Brigitta.

Kadet férfi kardcsapat európai körverseny, Eislingen, 33 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Finn/Brit vegyes 45:19.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Németország 2 45:37.

Negyeddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 45:38.

Elődöntő: Magyarország-Olaszország 2 45:44.

Döntő: Magyarország-Spanyolország 45:42.

Végeredmény: 1. Magyarország (Berkeszi Dániel, Csoba Botond, Monori Mátyás, Szalai Zalán, válogatott edző: Kósa Miklós, edzők: Bódy Benjámin, Patócs Ákos, Kósa Miklós, Kun Kolos), 2. Spanyolország, 3. Olaszország.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események