Aranyérmes búcsú a kerekesszékes Eb-től

márc 10, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Remek vívással, sima győzelmekkel lett aranyérmes a magyar női tőrcsapat a kerekszékes Európa-bajnokság zárónapján. Ezzel a mieink három első helyezéssel térnek haza Párizsból, gratulálunk!

Hibátlanul alakult a zárónap a párizsi kerekesszékes Európa-bajnokságon. A magyarok női tőrcsapatban voltak érdekeltek, és a Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsa, Mező Boglárka, Nádasdy Anna összeállítású válogatott esélyeshez méltó, nagyszerű vívással szerezte meg a magyar küldöttség harmadik aranyérmét az Eb-n!

Krajnyák Zsuzsa, Nádasdy Anna, Hajmási Éva és Mező Boglárka..

A hölgyek az elődöntőben Grúziát verték 45:33-ra, majd a fináléban az ukránok ellen sem volt kérdéses a siker, a vége 45:37 lett. Ez a szám szerepel majd a paralimpiai műsorán is, kívánunk hasonló jókat nagyszerű csapatunknak! Gratulálunk a hölgyeknek, az edzőknek, és az egész magyar küldöttségnek a sikeres Eb-szerepléshez!

.

Eredmények. Kerekesszékes Európa-bajnokság, Párizs. Női tőrcsapat, 5 induló. Elődöntő: Magyarország-Grúzia 45:33.

Döntő: Magyarország-Ukrajna 45:37.

Végeredmény: 1. Magyarország (Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsa, Mező Boglárka, Nádasdy Anna, válogatott edző: Kiss Tibor, edzők: Beliczay Sándor, Feczer Viktor, Nagy József, Gombola András). 

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Dánielfy Gergő és Kocsis Alexandra a két Sztárvívó

Nagyszerű hangulatban zajlott a SztárVívás a Ludovika Arénában. A férfiaknál Dánielfy Gergő, a nőknél Kocsis Alexandra lett a vívósztár. Gratulálunk!

Országos bajnokság – világklasszisokkal

Új időpontban, új helyszínen, ám ha lehetséges, még nagyobb tétért zajlik majd péntektől vasárnapig az országos bajnokság a Ludovika Arénán.

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Élő eredmények

Közelgő események