Aranyos lányok, aranyos fiúk!

szept 6, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Ezzel a címmel indít roadshow-t szövetségünk szeptemberben. Kilenc, milánói világbajnokunk látogat majd el a Sulivívásban élenjáró iskolákba országszerte. Első állomás pénteken lesz, Debrecenben.

Aranyos lányok, aranyos fiúk. Vagy, hogy még egyértelműbb legyen az üzenet: Találkozz világbajnokokkal! Ezzel a címmel indít roadshow-t szövetségünk szeptemberben. Mint ismeretes, a júliusi, milánói világbajnokságon kilenc magyar vívó (női kardcsapat, férfi kardcsapat, Koch Máté) nyakába akasztottak aranyérmet, az elmúlt harminc év legeredményesebb vb-jét zárta sportágunk. 

Célunk, hogy klasszisaink segítségével még több fiatalt nyerjünk meg ennek a gyönyörű sportágnak, emellett természetesen városvezetőknek, iskolaigazgatóknak, testnevelőknek, lehetséges szponzoroknak szeretnénk “bemutatni” legjobbjainkat. Olyan iskolákat látogatunk meg, melynek diákjai rendre ott szerepelnek a Sulivívásban, állandó résztvevői a diákolimpiának. A budapesti mellett vidéki helyszíneket kerestünk, és a beszélgetések mellett természetesen interaktív program, azaz vívás is szerepel majd az élménybeszámolók programjában. 

Az első állomás Debrecenben lesz, péntek délután 2 órától, ahol a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumának tornaterme ad otthont a rendezvénynek. Az egyik díszvendég “természetesen” a város büszkesége, a kétszeres világbajnok kardozó, Battai Sugár lesz, mellette aranyérmes csapattársa, az olimpiai negyedik, egyéni vb-bronzérmes Márton Anna várja majd a vendégeket. Az esemény moderátora a korábbi ifi olimpiai bajnok párbajtőröző, Esztergályos Patrik lesz.

Kezdődhet tehát a roadshow: találkozz világbajnokokkal!

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM