Átadták a Fair play-díjakat

jún 20, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A MOB Fair Play Bizottságának díjátadó gáláján a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen díjazták Téglási György, a válogatott orvosát és Szepesi László vívóedzőt.

Forrás: MOB-Média/Szalmás Péter„A fair play szellemiségéért nem csak a pályán, azon kívül is sokat lehet tenni. Ezt mutatja a mai díjazottak példája is, akik orvosként, sportvezetőként vagy újságíróként terjesztik a fair play szellemiségét” – mondta Schmidt Ádám, és megköszönte a MOB Fair Play Bizottságának, hogy alkalmat teremtenek a sportszerű cselekedetek bemutatásának

Téglási György, válogatottunk orvosa is elismerést vehetett át Kamuti Jenőtől.

Kamuti Jenő, a Magyar és a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, a Nemzet Sportolója, Nemzetközi Fair Play-díjas olimpiai ezüstérmes tőrvívó röviden beszélt a múltról: 1963-ban alakult meg a Nemzetközi Fair Play Bizottság Párizsban, majd négy év múlva, 1967-ben életre hívták a Magyar Fair Play Bizottságot. Szövetségünk általános alelnöke idézte Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas orvos, kutató gondolatát, mely szerint „A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze. A sport a test útján nyitja meg a lelket.

Szepesi László életmű díjat kapott.

A vívósport két egyénisége kapott kitüntetést. Téglási György, aki hosszú évek óta válogatottunk orvosa, a “Fair play a sport szolgálatában” elismerésben részesült. Fair play életmű díjat kapott Szepesi László vívóedző, aki a nemzetközi szövetségben is képviselte hazánkat.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.