Az Év utánpótláscsapata a női kardválogatott

jan 27, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A Millenárison rendezett Héraklész gálán megosztva a junior világbajnok női kardcsapat kapta az első díjat az egyéni sportágak női csapat kategóriájában.

Az év utánpótlás legjobbjai a női kardcsapat és edzőik. Balról: Dávid László, Kósa Miklós, Gulácsi Ferenc, Csonka Dorottya, Spiesz Anna, Keszei Kira és Battai Sugár. (Fotók: HM Sportér Felelős Államtitkárság).

Miként alig három hete az Operaházban, úgy a Millenárison is főszerephez jutottak vívóink a Héraklész Gálán, melyen a 2023-as esztendő legjobb utánpótlás sportolóit díjazták. A Battai Sugár, Csonka Dorottya, Keszei Kira, Spiesz Anna összeállítású, junior világbajnok női kardcsapat (válogatott edző: Gulácsi Ferenc, edzők: Dávid László, Kósa Miklós, Ravasz Etele) megosztott első díjat kapott a világbajnok kenu kettessel közösen az egyéni sportágak női csapat kategóriában. 

Junior Európa-bajnok férfi párbajtőrcsapatunk és az edzők.

Összesen 135 ifjú sportolót jutalmaztak, kitüntetést kapott junior Európa-bajnok férfi párbajtőrcsapatunk (Csabai Máté, Kovács Gergely, Kulcsár Viktor, Somody Soma, válogatott edző: Eitner Kinga, edzők: Csabai Imre, Kovács László, Halla Péter, Bojti Dániel), továbbá a férfi tőröző Szemes Gergő (edző: Szabó István) is. A megújult Héraklész program keretén belül megtartott eseményen beszédet mondott többek között Schmidt Ádám, sportér felelős államtitkár )képünkön), az elismeréseket látványos műsorok kíséretében nyújtották át.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események