Battai Sugi remek ezüstérme

febr 10, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Ifjú debreceni klasszisunk, Battai Sugár ezüstérmet nyert a limai női kard egyéni Világkupán, míg Pusztai Liza nyolcadik lett, gratulálunk!

Tavalyi, szenzációs athéni Vk-aranyérme után most, egy magyszerű, limai ezüstéremmel igazolta Battai Sugár, hogy alig húsz esztendősen is a világ legjobb kardozói közé tartozik. Debreceni, máris kétszeres világbajnok vívónk, Dávid László tanítványa, a perui Világkupán már a 32 közé kerülésért a világranglista élmezőnyébe tartozó spanyol Martin-Portuguest győzte le 15:14-re, majd a döntőig vezető úton további két alkalommal nyert a lehető legkisebb különbséggel. Harmadjára éppen az éremért nyert így a görög Georgiadu ellen, majd az elődöntőben esélyt sem hagyott az üzbég Dajbekovának (15:12), Az aranyéremért a világklasszis, négyszeres egyéni világbajnok ukrán Olga Harlan jobbnak bizonyult nála (6:15), ám második helyével Sugi ismét remekül teljesített, gratulálunk! 

Battai Sugi nagyszerű ezüsttel kezdte az olimpiai esztendőt.

Pusztai Liza is remek napot zárt. Kétszeres világbajnok csapatunk befejező embere úgy jutott el a nyolcaddöntőig, hogy a koreai válogatott Csojt 15:14-re verte, majd jött a nagy bravúr! A női kardmezőny egyik “nagyasszonyát”, a francia Apithy-Brunet-t győzte le 15:13-ra, és ezzel ismét bizonyította, hogy a világ legjobb kardozói közé tartozik! A folytatásban aztán a későbbi győztes ukrán Harlan állította meg egy 15:11-gyel, de így is jár a gratuláció Ravasz Etele tanítványának a nyolcadik helyért.

Pusztai Liza is döntőig jutott Peruban.

Kairói világbajnok csapatunk további két tagja, a 64 között búcsúzott. Katona Renáta a fentebb már említett ukrán klasszis Harlantól (6:15), Szűcs Luca az amerikai Tartakovskytól kapott ki (8:15).

A limai női kard Világkupa vasárnap a csapatversennyel folytatódik. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Női kard egyéni Világkupa, Lima, 149 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Pusztai-Passaro (olasz) 15:8, Battai-Martin-Portugues (spanyol) 15:11, Katona-Harlan (ukrán) 6:15, Szűcs-Tartakovsky (amerikai) 8:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Pusztai-Csoj (koreai) 15:14, Battai-Nazlymov (amerikai) 15:11. 

Nyolcaddöntő: Pusztai-Apithy-Brunet (francia) 15:13, Battai-Yoon (koreai) 15:14.

Negyeddöntő: Battai-Georgiadu (görög) 15:14, Pusztai-Harlan (ukrán) 11:15.

Elődöntő: Battai-Dajbekova (üzbég) 15:12.

Döntő: Battai-Harlan (ukrán) 6:15.

Végeredmény: 1. Olga Harlan (ukrán), 2. Battai Sugár (edző: Dávid László, válogatott edző: Gárdos Gábor), 3. Elisabeth Tartakovsky (amerikai) és Zajnab Dajbekova (üzbég), …8. Pusztai Liza (edző: Ravasz Etele, válogatott edző: Gárdos Gábor), …58. Szűcs Luca, …60. Katona Renáta, …136. Pótz-Nagy Fanni.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események