Beliczay Sándor és a kerekesszékes női csapat első lett kategóriájában

febr 15, 2019 | Hírek

Látványos gálaműsor mellett adták át a 2018-as Év Sportolója díjait. A fogyatékos sport edzői kategóriában első lett Beliczay Sándor, és a csapatok között a kerekesszékes női válogatott. Gratulálunk!

Hatvanegyedik alkalommal adták át a sportújságírók szavazatai alapján az Év Sportolója kitüntetéseket. A Nemzeti Színházban rendezett, gálaműsorral összekötött ünnepségen a vívósport ezúttal is érintett volt. A fogyatékos sportolók között az Év Csapata lett a Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Mező Boglárka, Veres Amarilla összeállítású női kerekesszékes vívóválogatott. Nagyszerű sportolóink – a válogatott egyébként “többszörös címvédő” – személyesen nem vehették át kitüntetésüket, ugyanis az ünnepség napján stílusosan éppen csapat Világkupa-bronzérmet nyertek az Egyesült Arab Emirátusok-ban. 

Krajnyák Zsuzsanna, Mező Boglárka és Veres Amarilla. A kitüntetett kerekesszékes női válogatottból a képről Hajmási Éva hiányzik.

A fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzők kategóriájában Beliczay Sándor lett az első. Az épekkel és a fogyatékosokkal egyaránt dolgozó mester hazánkban elsőként, több mint 25 éve, Szekeres Pál sérülése után kezdett foglalkozni a kerekesszékesekkel, és ez azóta hivatásává, egyszersmind hitvallásává is vált. Beliczay Sándor címvédőként ugyancsak visszatérő vendég a Nemzeti Színház színpadán. Ebben az esztendőben Osváth Richárd és Hajmási Éva tőrvívó eredményeiért vehette át a kitüntetést. Sportágunkból az első három jelölt között szerepelt az Európa-bajnok és világbajnok férfi kardcsapat (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron), valamint a fogyatékos férfi sportolók kategóriájában Osváth Richárd. 

Beliczay Sándor a Nemzeti Színházban vehette át újabb elismerését.

Az estén a várakozásnak megfelelően a téli olimpiai aranyérmes rövidpályás gyorskorcsolya váltó dominált. Az egyéni sportágak csapata, az edzői kategória, és Liu Shaolin Sándor révén a férfi kategória a rövidpályások sikerét hozta, a nők között a kajakos klasszis Kozák Danuta végzett az élen. A MOB különdíját a korábbi világbajnok Jónyer István, Klampár Tibor, Gergely Gábor asztalitenisz-csapatnak adta át Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke. Az est díszvendége a kilencszeres olimpiai bajnok amerikai atléta, Carl Lewis volt.

Vívóinknak, valamint valamennyi kitüntetett magyar sportolónak szívből gratulálunk!

Kapcsolódó hírek

Törökbálintra megy a roadshow

Törökbálint lesz az újabb, immáron negyedik állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég két, milánói világbajnok kardozó, Gémesi Csanád és Szatmári András lesz.

Nemzetközi szinten is belevágunk

Egy héttel a hazai rajt után a nemzetközi pástokon is megkezdődik a 2023/24-es válogatási szezon. A szlovákiai Somorján, női tőr európai kadet körversenyen szerepelnek a korosztály legjobbjai.

Kósa Miklós és Szilágyi Áron elismerése

A Nemzetközi Vívó Szövetség éves rangsorában Kósa Miklós második egymást követő évben végzett a második helyen, gratulálunk! Szilágyi Áron pedig bekerült a Hírességek Csarnokába, ugyancsak gratulálunk!

Világbajnokságra készülnek a kerekesszékesek

Október 3. és 8. között, az olaszországi Terniben rendeznek paralimpiai kvalifikációs, kerekesszékes világbajnokságot. Négy év után indulhatnak újra vb-n vívóink, Nagy József beszél a részletekről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM