Bővülő sportkapcsolatok

júl 1, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A hétvégi U14-es fesztiválon újabb, fontos sportdiplomáciai lépések történtek magyar kezdeményezésre az európai, illetve régiós fejlődés érdekében.

Több mint tíz esztendeje annak, hogy Magyarország és Olaszország – azaz két vívó nagyhatalom… – együttműködési megállapodást írt alá. A hétvégén a Testnevelési Egyetem Dr. Koltai Jenő Sportközpontjában új fejezet íródott ebben a történetben. Egyfelől a két nemzet közötti szerződést frissítették és továbbfejlesztették a felek, ezt Paolo Azzi, az olasz és Csampa Zsolt, a magyar szövetség elnöke írta alá. 

A két elnök, Paolo Azzi és Csampa Zsolt írta alá az újabb magyar-olasz együttműködési megállapodást.

Azonban többről is szólt ez a megbeszélés, a részletekről Csampa Zsolt számolt be honlapunknak. “Szeretnénk kicsit bővíteni a kapcsolatrendszerünket Európában. Ennek több oka is van. Egyfelől azt látom, hogy más kontinensen ezen a téren jóval előrébb járnak, összefogottabb és átgondoltabb nemzetközi, ‘házon belüli’ versenyrendszereket alakítottak ki. Ezen a téren fejlődésre van szükség, és a mostani tárgyalások alapján a román, a lengyel, a török, a görög és az ír szövetség egyaránt partnernek tűnik ebben a folyamatban.”

Több nemzet alakíthat ki közös, régiós versenyrendszert.

A magyar szövetség elnöke elmondta azt is, hogy a szomszédos, illetve a régiós országokkal ugyancsak komoly megbeszélések történtek. Mivel a következő szezontól kezdve jelentős mértékben csökkennek az európai rendezésű junior Világkupák, ezért nagyon fontos, hogy a korosztály megfelelő nagyságú és minőségű nemzetközi versenyzési lehetőséghez jusson. Elvégre azt nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy nagy létszámmal utazzanak tengerentúli eseményekre. Így meg kell találni a módját a közös rendezésű, rangos regionális tornáknak, amellyel minden érintett jól járhat. 

Mostantól kezdve természetesen az olimpia kerül abszolút fókuszba, ugyanakkor augusztus második felében, de legkésőbb szeptemberben vissza kell térni ezekhez a feladatokhoz, melyre remek alapul szolgált a hétvégi megbeszélés. 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.