Bravúrarany Belgrádból!

febr 2, 2020 | Hírek

Megnyerte a belgrádi junior férfi párbajtőrcsapat Világkupát a Hamilton-Meike Jonathán, Keszthelyi Zsombor, Osman-Touson Maruán, Ujvári András összeállítású válogatott, gratulálunk, nagyszerű siker!

A szezon során többször is megírtuk: junior férfi párbajtőrözőink alaposan bekerültek a mély vízbe! Az előző két évben vb-aranyat nyerő korosztályos csapat tagjai ugyanis egytől egyig kiöregedtek, így abszolút újoncok vágtak neki a mostaniak októberben a nagy feladatnak: a korosztály klasszisainak nyomdokaiba kellett lépniük. 

A szezon világversenyei még hátravannak, azonban a mostani vasárnapot követően máris bátran kijelenthetjük: a küldetés sikerült! A nagyon erős belgrádi junior Világkupán ugyanis remek aranyérmet nyert a Hamilton-Meike Jonathán, Keszthelyi Zsombor, Osman-Touson Maruán, Ujvári András összeállítású válogatott. A kissé talán váratlan, ám annál szebb sikerhez gratulálunk a fiúknak, Eitner Kinga válogatott edzőnek, valamint a mestereknek!

A tabla ágát látva azért a négy közé jutás abszolút reálisnak tűnt. A 16 között ugyanis Észtországgal, majd a negyeddöntőben Kazahsztánnal találkoztak a mieink, és kétség sem férhetett a 45:21-es, majd a 45:28-as sikerhez. A folytatás, az oroszok elleni elődöntő  viszont nagyon nehéznek ígérkezett. Csakhogy a jegyzőkönyvek alapján az egész nap kimagaslóan vívó Hamilton-Meike Jonathán vezérletével igazából az oroszok sem okoztak problémát, és a 45:36-os siker már a döntőt jelentette!

És még mindig nem volt vége! A fináléban az amerikaiak következtek, és a “forgatókönyv” ezúttal sem változott. Az egész nap remek csapatot alkotó kvartett ezúttal 45:41-re győzött, és ezzel aranyérmet nyert! Egyúttal jelezte: a remek elődök útját követik – legyen ez így a közelgő Európa-bajnokságon is!

Az aranyérmes párbajtőrcsapat, Galli Zsolt edző és Eitner Kinga válogatott edző.

Eredmények. Junior férfi párbajtőrcsapat, Belgrád, 24 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Észtország 45:21 (Ujvári +9, Keszthelyi +8, Hamilton-Meike +5, Osman-Touson +2).

Negyeddöntő: Magyarország-Kazahsztán 45:28 (Keszthelyi +7, Osman-Touson +4, Újvári +4, Hamilton-Meike +2).

Elődöntő: Magyarország-Oroszország 45:36 (Hamilton-Meike +8, Keszthelyi +1, Osman-Touson 0, Ujvári 0).

Döntő: Magyarország-Egyesült Államok 45:41 (Hamilton-Meike +7, Osman-Touson +1, Ujvári 0, Keszthelyi -4).

Végeredmény: 1. Magyarország (Hamilton-Meike Jonathán, Keszthelyi Zsombor, Osman-Touson Maruán, Ujvári András, válogatott edző: Eitner Kinga, edzők: Fridvalszki Ádám, Galli Zsolt, Kovács Iván, László István), 2. Egyesült Államok, 3. Olaszország.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Elszalasztott esély – 9. hely

Majdnem olimpiai bajnokot vert, két párizsi indulót győzött le, mégis 9. lett a magyar női párbajtőr-válogatott a fujairahi csapat Világkupán.

Hetedik a női kardcsapat

Hetedik helyen végzett a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat a plovdivi Világkupán.

Dani 16, Flóra 32, Dóra 64

Dósa Dani nyolcaddöntőig jutott a sanghaji tőr Grand Prix-n, másik olimpikonunk, Pásztor Flóra 32-ben, Lupkovics Dóra 64-ben búcsúzott.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM