Bravúrok és sikerélmények nélkül

júl 8, 2019 | Hírek

Az Universiade csapatversenyein a férfi párbajtőrözők (Bányai Botond, Cho Taeun Sándor, Mestyanek Máté) a 14., a női tőrözők (Gólya Fruzsina, Mesteri Viktória, Pöltz Anna) a 9. helyen zártak.

A nápolyi Universiade utolsó előtti versenynapja magyar szempontból nem sok sikert hozott. A hétfő egyetlen győzelme a férfi párbajtőrcsapathoz (Bányai Botond, Cho Taeun Sándor, Kiss Dániel, Mestyanek Máté) fűződik, amely a 16 közé jutásért 39:31-re legyőzte Kanadát. A nyocaddöntőben Lengyelország következett, végig a lengyelek vezettek, de az utolsó előtti asszóban Bányai Botond szépen felzárkózott, Cho Taeun Sándor pedig egyenlíteni is tudott. Ám a befejezés nem sikerült, 35:39 lett a vége. További folytatás hiányában így a 14. helyen végzett a csapat.

Női tőrben ennyi sikerélmény sem jutott. A Gólya Fruzsina, Mesteri Viktória, Pöltz Anna, Várnai Vivien összeállítású válogatottunk későn ébredt az egyébként verhetőnek tűnő amerikaiak ellen. Két kör után 19:30 volt az állás, és innen csak kozmetikázni sikerült az eredményt, 45:38-ra kikaptunk. A csapat ezzel a 9. helyen végzett.

Az Universiade vívóversenyeinek zárónapján a férfi tőrcsapatok és a női kardcsapatok lépnek pástra. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Universiade, Nápoly.

Férfi párbajtőrcsapat, 21 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Kanada 39:31 (Cho Taeun +5, Bányai +3, Mestyanek 0).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Lengyelország 35:39 (Bányai +5, Cho Taeun -2, Mestyanek -7).

Végeredmény: 1. Korea, 2. Oroszország, 3. Olaszország, …14. Magyarország (Bányai Botond, Cho Taeun Sándor, Kiss Dániel, Mestyanek Máté).

Női tőrcsapat, 11 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 38:45 (Mesteri +4, Gólya -4, Pöltz -7).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Oroszország, 3. Franciaország, …9. Magyarország (Gólya Fruzsina, Mesteri Viktória, Pöltz Anna, Várnai Vivien).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Kijelölték az Eb-csapatot

Boczkó Gábor szövetségi kapitány előterjesztése alapján kijelölte az MVSZ elnöksége a bázeli Eb-n részt vevő magyar válogatottat.

Élő eredmények

Közelgő események