Brazíliai bronzérmek

máj 24, 2019 | Hírek

Veres Amarilla női kard egyéni A, Mező Boglárka női kard egyéni B kategóriában nyert bronzérmet a Sao Pauló-i kerekesszékes olimpiai kvalifikációs Világkupa-verseny második napján. Gratulálunk!

Hosszú napja volt a magyaroknak Sao Pauló-ban a kerekesszékes Vk-n, és alakulhatott volna szerencsésebben is. A női kardozók A kategóriájában Veres Amarilla harmadik helyezése kiváló eredmény, sajnálatos, hogy a negyeddöntőben összekerült a két magyar, Hajmási Évi így végül hetedik helyen zárt.

A B kategóriás versenyen Mező Boglárka sorra vette az akadályokat, a negyeddöntőben minimális különbséggel győzött, majd az elődöntőben alulmaradt, de bronzérmével újabb nagy lépést tett Tokió felé.

A férfi tőr A kategóriában Osváth Richárdnak nem sikerült megismételnie előző napi sikerét, az ukrán Gyemcsuk a nyolcaddöntőben visszavágott a kardban elszenvedett vereségéért…

Férfi párbajtőr B-ben folytatódott a balszerencsés véletlenek sora, a két magyar itt is egymással vívott a 32 között. Tarjányi István jutott tovább, hogy aztán a hazaiak legjobbjától szenvedjen vereséget a nyolcaddöntőben. Ebben a meccsben is benne volt a győzelem lehetősége, most másként történt.

Mező Boglárka és Veres Amarilla értékes bronzérmet nyert.

Eredmények. Kerekesszékes olimpiai kvalifikációs Világkupa-verseny, Sao Paulo. Férfi tőr egyéni, A kategória, 40 induló. Nyolcaddöntő: Osváth-Gyemcsuk (ukrán) 13:15. Végeredmény: 1. Lambertini (olasz), 2. Saburov (orosz), 3. Nagajev (orosz) és Gyemcsuk (ukrán), …9. Osváth Richárd. 

Férfi párbajtőr egyéni, B kategória, 34 induló. Nyolcaddöntő: Tarjányi-Guissone (brazil) 11:15. Végeredmény: 1. Coutya (brit), 2. Naumenko (ukrán), 3. Kuzjukov (orosz) és Guissone (brazil), …13. Tarjányi István, …20. Gergely István.

Női kard egyéni, A kategória, 29 induló. Nyolcaddöntő: Hajmási-Chookerd (thaiföldi) 15:8, Veres-Kim (koreai) 15:2. Negyeddöntő: Veres-Hajmási 10:15. Elődöntő: Veres-Morkvics (ukrán) 13:15. Végeredmény: 1. Breus (ukrán), 2. Morkvics (ukrán), 3. Veres Amarilla (edző: Bódy István) és Tibiasvili (georgiai), …7. Hajmási Éva (edző: Erdei Péter).

Női kard egyéni B kategória, 18 induló. Nyolcaddöntő: Mező-Fiaklisztava (fehérorosz) 15:4. Negyeddöntő: Mező-Kaszcsucskova (fehérorosz) 15:14. Elődöntő: Mező-Jana (thaiföldi) 5:15. Végeredmény: 1. Kecsurijani (georgiai), 2. Jana (thaiföldi), 3. Mező Boglárka (edző: Erdei Péter) és Fedota (ukrán).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.