Bronzérem a kadet zárónapon

febr 25, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Nagyon közel volt a bravúrhoz a Berkeszi Dániel, Csoba Botond, Fabó Ákos, Kovács Lőrinc összeállítású kadet férfi kardcsapat a nápolyi Európa-bajnokságon. A fiatalabb korosztály eseményének zárónapján a mieink annak rendje és módja szerint legyőzték előbb Nagy-Britanniát (45:24), majd Németországot (45:38). Aztán az elődöntőben a favorit házigazdák következtek, akik a dél-olasz helynek megfelelő hangulatban várták a mérkőzést. A vehemens itáliaiak rögtön az elején 10:4-re elhúztak, és sokáig tartották az előnyüket. Ám a mieink nem adták fel, remekül küzdöttek, 43:43-nál egyenlítettek, és Botond a támadást is átvette, ám jött a közbeakció, majd az utolsó tus, és végül 45:43-ra nyertek az olaszok. 

Berkeszi Dániel, Fabó Ákos, Kovács Lőrinc, Csoba Botond – a bronzérmes férfi kardcsapat.

A bronzéremért a törökök következtek, és sokáig úgy tűnt, lehengerlik a mieink az ellenfelet. 35:18 volt már ide, ám néhány perccel később 40:37-et mutatott az eredményjelző. Kósa Miklós válogatott edző – fogalmazzunk úgy… – nem volt boldog a történtek okán, ám ezt követően Csoba Botond megrázta magát, és 45:37 lett a vége. Így aztán nem volt meglepő, amikor a meccset követően így nyilatkozott a szakvezető:

Kósa Miklós válogatott edző a kétszeres kadet Eb-bronzérmes Csoba Botondnak ad tanácsot.

“A fiúk mindent megtettek, hogy az infarktus határára kerüljek, de itt vagyok… A viccet félretéve, büszke vagyok erre a csapatra, a hatodik helyen emeltek ki bennünket, és nagyon közel voltunk ahhoz, hogy az aranyéremért vívjunk a bolgárok ellen. Annak is örülök, hogy a csalódott elődöntős befejezés után nagyszerűen összeszedték magukat a srácok, és igazából szép eredmény a bronzérem.”

Terhes Hanna, Horváth Lotti, Szilárd Anna és Rózsás Júlia negyedik helyen végzett.

A nap másik két fegyvernemében sem voltak távol a magyarok az éremtől, de végül két negyedik helyezés lett a vége. Pedig a lányok egyetlen tusra voltak a döntőtől, majd a bronzéremhez is sokáig közel jártak… A Horváth Lotti, Rózsás Júlia, Szilárd Anna, Terhes Hanna összeállítású válogatott két sima siker után (Azerbajdzsán 45:32, Spanyolország 45:33) az elődöntőben Lengyelországgal találkozott. A meccs végig fej fej mellett haladt, az utolsó asszóban majdnem sikerült az egyenlítés, ám nem maradt rá idő, 43:44-nél ért véget az összecsapás. László István válogatott edző elmondta, hogy apróságok hiányoztak, tapasztalatlanságokon múlott a fiatalok veresége, aztán ugyanígy jártunk a bronzmeccsen is… Rendkívül fordulatos összecsapáson hol az észteknél, hol nálunk volt az előny, ám a végén ők örülhettek (41:45), és ezzel negyedikek lettek a lányok. 

Kosztolányi Hunor, Sommer Marcell, Zsögön Andor és Bodor Áron.

Éppen úgy, mint Bodor Áron, Kosztolányi Hunor, Sommer Marcell, Zsögön Andor összeállítású férfi tőrcsapatunk. Azért az ő helyzetük más volt. A legjobb négyig simának tűnt az út, és így is alakult a verseny. A “benelux” ágon, a belgákat 45:25-re, a hollandokat 45:20-ra verték a mieink. A folytatás viszont nem sikerült. A nagy tőrnemzeteket nem sikerült legyőzni, előbb az elődöntőben a franciáktól (33:45), majd a bronzmeccsen az olaszoktól (32:45) kaptak ki a mieink. 

Hétfőtől következnek a juniorok. A nyitónapon a férfi párbajtőrözők, a női tőrözők és a női kardozók egyéni versenye következik. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Kadet női párbajtőrcsapat Európa-bajnokság, Nápoly, 20 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Azerbajdzsán 45:32 (Szilárd +6, Horváth +5, Rózsás +2).

Negyeddöntő: Magyarország-Spanyolország 45:33 (Szilárd +6, Horváth +5, Terhes +3, Rózsás -2).

Elődöntő: Magyarország-Lengyelország 43:44 (Terhes +1, Szilárd 0, Horváth -2).

A 3. helyért: Magyarország-Észtország 41:45 (Horváth +5, Szilárd -2, Rózsás -3, Terhes -4).

Végeredmény: 1. Ukrajna, 2. Lengyelország, 3. Észtország, 4. Magyarország (Horváth Lotti, Rózsás Júlia, Szilárd Anna, Terhes Hanna).

Kadet férfi tőrcsapat Európa-bajnokság, Nápoly, 20 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Belgium 45:25 (Bodor +8, Sommer +6, Zsögön +6).

Negyeddöntő: Magyarország-Hollandia 45:20 (Bodor +11, Sommer +10, Zsögön +4).

Elődöntő: Magyarország-Franciaország 33:45 (Zsögön -1, Bodor -3, Kosztolányi -3, Sommer -5).

A 3. helyért: Magyarorsszág-Olaszország 32:45 (Sommer -1, Kosztolányi -3, Zsögön -4, Bodor -5).

Végeredmény: 1. Izrael, 2. Franciaország, 3. Olaszország, 4. Magyarország (Bodor Áron, Kosztolányi Hunor, Sommer Marcell, Zsögön Andor).

Kadet férfi kardcsapat Európa-bajnokság, Nápoly, 18 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Nagy-Britannia 45:24 (Csoba +8, Berkeszi +7, Fabó +5, Kovács +1).

Negyeddöntő: Magyarország-Németország 45:38 (Fabó +5, Csoba +2, Berkeszi 0).

Elődöntő: Magyarország-Olaszország 43:45 (Berkeszi +6, Csoba -1, Fabó -7).

A 3. helyért: Magyarország-Törökország 45:37 (Fabó +6, Csoba +5, Berkeszi -3).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Bulgária, 3. Magyarország (Berkeszi Dániel, Csoba Botond, Fabó Ákos, Kovács Lőrinc, válogatott edző: Kósa Miklós, edzők: Bódy Benjámin, Patócs Ákos, Kósa Miklós).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Kiutazó és kitüntetés

Sok sikert kívánt a vezetőség a kadet és junior világbajnokságra utazó magyar küldöttségnek, továbbá Csampa Zsolt európai Fair Play-díjat adott át Horváth Gergőnek.

Élő eredmények

Közelgő események