Bronzérmek a kerekesszékes Vk-n

dec 8, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Thaiföldön rendezték az idei utolsó kerekesszékes vívó Világkupa-versenyt. A magyar küldöttség Osváth Richárdnak, Tarjányi Istvánnak és a női tőrcsapatnak köszönhetően négy bronzéremmel zárt!

Az első napon a férfi tőrözők és a női kardozók szerepeltek. Férfi tőr „A” kategóriában Osváth Richárd bronzéremmel kezdett. A negyeddöntőben török ellenfelet legyőzve szerzett érmet, a négy között a kínai Zhong ellen 15:6-ra veszített. Ezzel a 3. helyen végzett. A női kard B kategóriában Mező Boglárka indult, és ő is kínaitól szenvedett vereséget, a 11. helyen végzett. „A” kategóriában három indulónk volt, legjobban Hajmási Éva szerepelt, aki az ötödik helyen zárt. Veres Amarilla 10., Nádasdy Anna 21. lett.  A verseny más-más szakaszában, de mindhárman ugyancsak kínai vívótól kaptak ki… 

Osváth Ricsi két bronzéremmel zárta a thaiföldi Vk-t.

A második versenynapon a férfi kardozók és a női párbajtőrözők léptek pástra. Előbbi versenyszámban újabb két bronzérmet szereztek a magyarok! Az „A” kategóriában Osváth Richárd révén, aki második medálját szerezte. A nyolcaddöntőben kínai vívót győzött le, ám a négy között egy másik kínai jobbnak bizonyult nála. A „B” kategóriában Tarjányi István indult, aki görög riválissal szemben harcolta ki értékes Vk-érmét, az elődöntőben kínai vívótól kapott ki. A női párbajtőrözők „A” kategóriás versenyében Krajnyák Zsuzsanna és Veres Amarilla indult.  Utóbbi, paralimpiai bajnokunk a 8., Zsuzsa a 15. helyen végzett. Brit, illetve koreai rivális bizonyult ezúttal jobbnak náluk.

Tarjányi István kardban szerzett bronzérmet.

A magyar kerekesszékes vívóknak a harmadik versenynapon helyezések jutottak női tőrben, illetve férfi párbajtőrben.  Utóbbi „B” kategóriájában Tarjányi István egyedüliként indult, és 22. lett, míg a női tőr B-ben Mező Boglárka 17-ként zárt. „A” kategóriában három versenyzőnk szerepelt, Hajmási Éva az 5., Krajnyák Zsuzsanna a 11., Nádasdy Anna a 13. helyen végzett. Mondanunk sem kell, előbbi két klasszisunk kínai vívótól szenvedett vereséget.

Bronzérmes lett női tőrcsapatunk.

A zárónapon a női tőrcsapatok versenyére került sor. A Krajnyák Zsuzsanna, Hajmási Éva, Mező Boglárka, Nádasdy Anna összeállítású csapat a negyeddöntőben Thaiföldet győzte le 45:36-ra. Az elődöntőben Kínától 45:26-os vereség következett, de a bronzéremért kifejezetten jó vívással 45:33-ra megverte a válogatott Olaszországot, és ezzel a magyar küldöttség négy bronzéremmel zárta a Világkupát.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Negyedik helyezés – kis lépés előre

A férfi párbajtőrcsapat negyedik helyével az eddigi legjobb eredményét érte el a rijádi korosztályos vb-n a magyar küldöttség, de az érem továbbra is hiányzik. A nők 6. helyen zártak. Jönnek a kardozók, hajrá, magyarok!

KÖZGYŰLÉS 2024

Tisztelt Egyesületek! A Magyar Vívó Szövetség elnöksége 2024. április 11-i elnökségi ülésén,  7/2024/3 számú határozatával elfogadta az éves rendes közgyűlés kiírására vonatkozó előterjesztést, mely szerint 2024. május 17-én, péntek 15.00 órára a Magyar...

Szilárd Anna 5. – egyet léptünk előre

Megszerezte első egyéni “kisdöntőjét” a magyar küldöttség a rijádi korosztály világbajnokságon. Kadet női párbajtőrben Szilárd Anna lett ötödik, gratulálunk!

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Élő eredmények

Közelgő események