Bronzérmes a férfi párbajtőrcsapat!

nov 12, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Koch Máté egyéni bronzérme után az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású csapat is harmadik lett a berni férfi párbajtőr Világkupán! Még közelebb a párizsi kvóta, gratulálunk!

Igazából, az olimpiai szezonban átváltozik a vívógondolkodás. Kizárólag kvótákon jár az agy, ami teljesen érthető, lévén mindössze nyolc válogatott juthat el fegyvernemenként Párizsba. Nos, férfi párbajtőrözőink berni Világkupa-bronzérme ebből a szempontból aranyat ért! Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású csapatunk Európa-bajnokként és világbajnoki ötödikként kezdte a szezont Bernben, és vasárnap késő délutánra ismét lépett egy nagyot a hőn áhított kvalifikáció felé. 

Bronzos öklök. Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid és Siklósi Gergely.

A 16 közé jutásért az Egyesült Arab Emirátusok legyőzése nem jelenthetett és nem is jelentett problémát (45:22), a nyolcaddöntőben viszont azok a németek következtek, akik törtek már borsot az orrunk alá. Most erre esélyük sem volt. A mieink egységesen jó vívással, egészen simán nyertek 41:30-ra. Következett talán a legfontosabb lépés, a negyeddöntő sikeres megvívása Kazahsztán ellen. Ez már nem volt olyan sima, kellett hozzá a két egyéni világbajnok Koch Máté és Siklósi Gergely nagyon jó teljesítménye. De hát ez a dolga két vb-aranyérmesnek, igaz…? A vége 43:39 lett, és jöhetett az olaszok elleni elődöntő. 

A kispad öröme.

Ezúttal az nem jött össze, 31:38-ra kikaptunk, de a bronzmeccsen mindent jóvátettek a fiúk. Koreának esélyt sem hagytak, egészen simán, végig vezetve nyertek 45:32-re. Fiatal válogatottunk egész nap kiegyensúlyozott, nagyon jó teljesítményt nyújtott, és ezzel a harmadik helyezéssel, no meg a további eredmények alakulásával most már egészen közel került az olimpiai kvalifikációhoz! Gratulálunk, és nem csoda, hogy Dancsházy-Nagy Tamás válogatott edző is rendkívül elégedetten foglalta össze a napot. 

Siklósi Gergely remekül vívott a nap folyamán.

“Hatalmasat léptünk előre a célunk felé, ez a bronzérem nagyon sokat érhet az olimpiai kvalifikáció tekintetében. A negyeddöntő volt a legélesebb meccsünk, Gergőnek a végén helyén volt az esze, a szíve és a keze. De az egész nap legnagyobb értéke talán az, hogy az összes fiú tett hozzá ehhez a harmadik helyhez! Hátra még nem dőlhetünk, de az tény, hogy jóval közelebb kerültünk az olimpiához, megyünk és dolgozunk tovább!”

Gratulálunk párbajtőrcsapatunknak, és irány tovább, a Párizs felé vezető úton!

Eredmények. Férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Bern, 33 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Egyesült Arab Emirátusok 45:22 (Nagy +9, Siklósi +6, Koch +5, Andrásfi +3).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Németország 41:30 (Koch +5, Nagy +4, Andrásfi +2).

Negyeddöntő: Magyarország-Kazahsztán 43:39 (Koch +6, Siklósi +5, Nagy -3, Andrásfi -4).

Elődöntő: Magyarország-Olaszország 31:38 (Siklósi 0, Koch -1, Andrásfi -6).

A 3. helyért: Magyarország-Korea 45:32 (Siklósi +10, Nagy +2, Koch +1).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Olaszország, 3. Magyarország (Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely, válogatott edző: Dancsházy-Nagy Tamás, edzők: id. Andrásfi Tibor, Boczkó Gábor, Halla Péter, Dancsházy-Nagy Tamás).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Kun Anna kétéves eltiltást kapott

A Magyar Vívó Szövetség az alábbi nyilatkozatot adja ki a történtekkel kapcsolatosan.

Sztárok – még a pást mellett

Először találkoztak egymással a “Sztárok a páston” eseményünk résztvevői. A kertvárosi vívóteremben ott voltak sportágunk nagyjai és vezetői egyaránt.

Magyarok Párizsban – Pásztor Flóra

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Pásztor Flórával folytatjuk!

Harmadik hely az éremtáblán

Befejeződött a veterán Európa-bajnokság, a magyar küldöttség két arany- és két ezüstéremmel az éremtáblázat harmadik helyén végzett, gratulálunk!

Juniorban is előválogattak

A párbajtőrözők előválogatójával már májusban elkezdődött a 2024/25-ös szezon. A junioroknál a győzelmet Császár Zoltán és Gachályi Gréta szerezte meg.

Élő eredmények

Közelgő események