Búcsú Batizi Sándortól

nov 27, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

A Batizi-Benkő Vívócsarnokban, Gödöllőn, Batizi Sándor második otthonában vettek végső búcsút a 90. évében elhunyt nagyszerű mestertől.

A családi, templomi gyászszertartást követően a mesterről elnevezett gödöllői vívócsarnokban tartottak közös megemlékezést a nemrégiben elhunyt mester, Batizi Sándor tiszteletére. Korábbi tanítványai szinte kivétel nélkül ott voltak, élükön az olimpiai bajnok Bujdosó Imrével, és a gödöllői polgármester Gémesi Györggyel. 

A két, hozzá leginkább köthető klub, a Vasas és a GEAC nagy egyéniségei, korábbi kollégái emlékeztek rá a vasárnap kora esti eseményen. A teljesség igénye nélkül, a nagyszerű edző tiszteletére összegyűlt a már említettek mellett Szilágyi Áron, Csongrádi László, Gémesi Csanád, Szlovenszky Lajos, Somlai Béla, Szekeres Pál, és a német kardválogatott edzője, szintén korábbi tanítványa, Szabó Vilmos – és még sokan mások. 

Batizi Sándor emlékét örökké őrizni fogja a vívás, a magyar és a gödöllői vívósport. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események