Búcsú Gyuricza Józseftől

júl 21, 2020 | Hírek

A Szent Gellért urnatemetőben elbúcsúztatták a magyar tőrvívás első világbajnokát, az olimpiai bronzérmes Gyuricza Józsefet. Búcsúbeszédében csapattársa, Kamuti Jenő, a Nemzet Sportolója méltatta.

Bóbis Ildikó, Rejtő Ildikó és Sákovicsné Dömölky Lídia az első sorban – Gyuricza József búcsúztatóján.

A búcsúztatáson többek között részt vett Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára, a MOB Emlék- és hagyományőrző Albizottságának vezetője, a vívók részéről többek közt az olimpiai bajnok Rejtő Ildikó, Sákovicsné Dömölky Lídia, Erdős Sándor és Horváth Zoltán, valamint az ezüstérmes tőröző, Bóbis Ildikó, korábbi tanítvány is. Gyuricza József magyar részről a tőr szakág egyik legnagyobbja volt, sportpályafutása után évtizedekig mesterként dolgozott.

Kamuti Jenő, a MOB elnökségének tagja, a Magyar Vívó Szövetség alelnöke, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke búcsúzott egykori csapattársától.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események