Csak a kiemeltek maradtak versenyben

márc 6, 2020 | Hírek

Két kiemelt klasszisunk, Szilágyi Áron és Szatmári András társ nélkül maradt a luxemburgi férfi kard egyéni Világkupa-versenyen. Többi vívónk ugyanis nem jutott a 64-es főtáblára. Folytatás szombaton!

Luxemburgban a budapesti versenyhez hasonlóan zárt kapuk mellett kezdődött a férfi kardozók egyéni Világkupa-viadala. A vívóknak hőkapun kellett áthaladniuk a belépést megelőzően, ezt követően láthattak neki a melegítésnek. Nyilván nem ez zavarta meg a mieinket, de tény: egyetlen magyar sem csatlakozott a kiemelt két klasszishoz, Szilágyi Áronhoz és Szatmári Andráshoz

A csoportmeccsek után egyedül György Lehelnek kellett búcsúznia, ám már a direkt kieséses szakasz első körében hárman is vereséget szenvedtek. Galgóczy Tamás a francia Annictól (8:15), Péch Miklós a német Kindlertől (9:15), Nagy Martin az egyiptomi Elissytől kapott ki (11:15). Ráadásul az afrikai nem elégedett meg ennyivel, tovább törte a borsot az orrunk alá. A 32 közé jutásért ugyanis Decsi Tamásnál bizonyult jobbnak 15:13-ra… 

Iliász Nikolásznak és Gémesi Csanádnak legalább akadt győztes meccse az előtáblán… Előbbi legyőzte a belga de Riddert (15:5), utána viszont a 64-ért egy tussal kikapott az olasz Cavalierétől (14:15). Hasonló utat járt be Csanád, ő az ukrán Sztacsenko ellen 15:11-re nyert, viszont utána 15:12-re alulmaradt az olasz Arpinóval szemben. 

Ezzel egyedül két klasszisunk folytathatja szombaton a 64 között. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi kard egyéni Világkupa, 173 induló. A csoportmérkőzéseken: Szilágyi Áron és Szatmári András kiemelt, Decsi Tamás 4/2, Iliász Nikolász 4/2, Gémesi Csanád 3/3, Galgóczy Tamás 2/3, Péch Miklós 2/3, Nagy Martin 2/3 (továbbjutottak), György Lehel 1/5 (kiesett).

A legjobb 96 közé jutásért: Gémesi-Sztacsenko (ukrán) 15:11, Iliász-De Ridder (belga) 15:5, Galgóczy-Annic (francia) 8:15, Péch-Kindler (német) 9:15, Nagy-Elissy (egyiptomi) 11:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Decsi-Elissy (egyiptomi) 13:15, Gémesi-Arpino (olasz) 12:15, Iliász-Cavaliere (olasz) 14:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Szilágyi-Dreossi (olasz), Szatmári-Hübner-Fehrer (német).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.