Csampa Zsolt köszöntője

dec 19, 2020 | Hírek

Az országos bajnokság döntői előtt Csampa Zsolt, a szövetség első embere nyitotta meg ünnepélyesen az eseményt. Az elnök megköszönte a honi vívótársadalom fegyelmezett viselkedését a járvány idejében.

A délutáni döntős program nyitányaként a kerekszékesek két döntőjét rendeztük meg (női tőrben Krajnyák Zsuzsi győzte le Hajmási Évát, férfi kardban Osváth Richárd Göttlinger Dánielt), majd következett Csampa Zsoltnak, a Magyar Vívó Szövetség elnökének megnyitó beszéde. A sportág első embere a vívótársadalom valamennyi tagjának megköszönte a járványhelyzet idején tanúsított rendkívül fegyelmezett viselkedését és hozzáállását. Mint említette, a 2020-as esztendő a fegyelem okán vonul majd be a magyar vívás történelemkönyvében. Ugyanakkor hozzátette, hogy reméli, a 2021-es év újra a honi vívósikerekről szólhat majd. Azt is megemlítette, hogy elképzelhető, az utolsó olimpiai kvalifikációs versenyeknek Budapest adhat otthon, és remélhetőleg tovább növekszik majd az olimpiai kvótás sportolóink és válogatottjaink száma. 

Két kerekesszékes világbajnokunk, Krajnyák Zsuzsi és Hajmási Évi döntőjét előbbi nyerte.

A hagyományos köszöntések, méltatások, jutalmazások ezúttal természetesen elmaradtak a Magyar Vívás Napjá-n. A járványhelyzet, és az ezzel járó, szigorúan zárt kapus rendezés mindezt nem tette lehetővé. Reméljük, jövőre már más lesz a helyzet, ám most sem feledkeztünk meg kerek évfordulós születésnaposainkról. Videóbejátszás mellett köszöntöttük az 50 esztendős Nagy Tímeát, Kovács Ivánt, Eőry Diánát, Várkonyi Marinát, az 55 esztendős Navarrete Józsefet, Plásztán Attilát, a 60 éves Szelei Istvánt, Galli Zsoltot, Gergácz Lászlót, Bodnár Józsefet, Németh Kálmánt, a 65 esztendős Decsi Istvánt, a 75 éves Bóbis Ildikót, és a 85 esztendős Pézsa Tibort, valamint B. Nagy Pált. Boldog születésnapot és jó egészséget kívánunk, reméljük, jövőre személyesen is gratulálhatunk nagyjainknak.

Csampa Zsolt megköszönte a fegyelmezettségét a magyar vívótársadalomnak. 

Kapcsolódó hírek

Tőrbravúrokra várva

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a tőrözőkkel fejezzük be beharangozónkat.

Távoli, de nagyon fontos párbajtőr hétvége következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a párbajtőrözőkkel folytatjuk beharangozónkat.

Imre Géza – apaszerepben a sportkonferencián

A négyszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző, elnökségi tagunk, Imre Géza ezúttal szülői szerepéről nyilatkozott párjával, Kökény Beatrixszal az utanpotlassport.hu konferenciáján.

Veterán országos bajnokokat avattunk

A hét végén az UTE vívótermében rendezték a veterán országos bajnokságot. 161 vívó indult az egyéni versenyeken, míg vasárnap 27 csapat lépett pástra a három fegyvernemben.

Ünnepek előtti “vívónagyhét” következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a kardozókkal kezdjük beharangozónkat.

Élő eredmények

Közelgő események