Csendes nyitónap az Universiadén

júl 4, 2019 | Hírek

Nem jutott a legjobb nyolc közé magyar vívó a nápolyi Universiade vívóversenyeinek első napján. Legjobban Csonka Valéria szerepelt, 11. lett. Pénteken a női tőr és a férfi párbajtőr egyéni következik.

A nyitány nem sikerült vívóinknak a nápolyi Universiadén. Az első versenynapon a női párbajtőrözők és a férfi kardozók léptek pástra Nápolytól hetven kilométerre, egy Baronissi nevű kisváros vadonatúj csarnokában. A napot a hölgyek kezdték, Gonda Borbála a csoportkörben búcsúzott. A másik két magyar, a korábbi válogatott Várnai Vivien és Csonka Valéria továbbjutott, majd a 32 közé jutásért is nyertek egy-egy asszót. A következő körben azonban egymással kerültek szembe, és Csonka győzött 15:10-re. A nyolcaddöntőben viszont nem sikerült túllépnie riválisán, a svájci Aurelia Favre 15:7-re nyert, Vali ezzel a 11. lett.

Várnai Vivien a legjobb 32 között búcsúzott.

Később derült ki, hogy magyar szempontból ez a nap legjobb eredménye, mivel férfi kardban senki sem jutott a 16 közé. Pedig a csoportmérkőzéseken nem teljesítettek rosszul a mieink, Péch Miklósnak és Kovács Istvánnak nem is kellett vívnia a 32-ért, Kossuth Bálint pedig a kör után simán, 15:9-re verte az orosz Sztyepanovot. A következő etapban viszont mindhárom magyar búcsúzott. Mikit a fehérorosz Novikau (13:15), Pistit az ugyancsak fehérorosz Kisel (12:15), Bálintot pedig a grúz Mardaleisvili (5:15) állította meg. 

Az Universiade pénteken a férfi párbajtőrözők és a női tőrözők egyéni versenyével folytatódik.

Eredmények. Universiade, Nápoly.

Férfi kard egyéni, 69 induló. A csoportmérkőzéseken: Péch Miklós 5 győzelem/1 vereség, Kovács István 5/1, Kossuth Bálint 3/3 (továbbjutottak).

A legjobb 32 közé jutásért: Kossuth-Sztyepanov (orosz) 15:9.

A legjobb 16 közé jutásért: Kossuth-Mardaleisvili (grúz) 5:15, Kovács-Kisel (fehérorosz) 12:15, Péch-Novikau (fehérorosz) 13:15.

Végeredmény: 1. Oh Szanguk (koreai), 2. Frederic Kindler (német), 3. Matteo Neri (olasz) és Razvan Ursachi (román), …19. Péch Miklós, …21. Kovács István, …27. Kossuth Bálint.

Női párbajtőr egyéni, 78 induló. A csoportmérkőzéseken: Csonka Valéria 4 győzelem/1 vereség, Várnai Vivien 4/2 (továbbjutottak), Gonda Borbála 1/5 (kiesett).

A legjobb 32 közé jutásért: Várnai-Pogoszova (örmény) 15:7, Csonka-Foong (szingapúri) 15:11.

A legjobb 16 közé jutásért: Csonka-Várnai 15:10.

Nyolcaddöntő: Csonka-Au. Favre (svájci) 7:15.

Végeredmény: 1. Alexandra Louis-Marie (francia), 2. Jevgenyija Zsarkova (orosz), 3. Roberta Marzani (olasz) és Nickol Tal (izraeli), …11. Csonka Valéria, …26. Várnai Vivien, …67. Gonda Borbála.

Kapcsolódó hírek

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM