Csúcsidőszak a veteránoknál

szept 14, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Rekordlétszámú veterán európai körverseny lesz a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, majd egy hónap múlva következik Floridában a világbajnokság, 13 magyar indulóval.

A 2023/24-es szezon világversenyei a veteránok világbajnokságával kezdődik, melyet október 11-től rendeznek a floridai Daytonában. Ennek megfelelően javában zajlik a felkészülés. A hónap elején Siófokon rendezték meg a hagyományos Balaton Kupát, a hétvégén pedig az európai körverseny budapesti állomása következik a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A részletekről Vitályos Eszter, az MVSZ elnökségi tagja, a Veterán Bizottság elnöke számolt be honlapunknak.

“Közel 350 nevezés érkezett a hétvégére, melyből csaknem 200 külföldi. Ez nagy nevezési csúcsnak számít, a covid utáni időszakban 200 induló körüli létszámmal rendeztük meg ezt a versenyt. Budapest rendkívül népszerű helyszín, elmondható, hogy a rendezés is magas színvonalú, mindenki szívesen érkezik hozzánk, no meg közeledik a világbajnokság, a veteránok is készülnek a legnagyobb eseményükre.”

Vitályos Eszter elmondta, hogy a nemzetközi szövetség a +40-es korosztályt is felvette a vb-k programjába, de csak 2025-től… Így idén még csak a +50 feletti korcsoportokban rendeznek vb-t. A magyar küldöttség tizenhárom versenyzőből áll majd, a hazai szövetség a nevezési díjak átvállalásával, és a hétvégi európai körverseny rendezésével segíti a veteránokat. 

A veterán európai körverseny számait szombaton és vasárnap rendezik a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. 

A Balaton Kupával hangoltak a veteránok az újabb feladatokra.

A Balaton Kupa győztesei. Férfi tőr. 40+: Vizler Ádám (ZVE). 50+: id. Szalay Károly (VESC). 60+: Csák Attila (Törekvés). 70+: Imreh László (VESC).

Női tőr.40+: Kiss Dóra (UTE). 50+: Novoszelszki Andrea (FTC). 60+: Palotai Enikő (UTE).

Férfi kard. 40+: Borsodi Zoltán (BVSC). 50+: Papp Gábor Zsigmond (BVSC). 60+: Árpási Tibor (Vasas). 70+: Imreh László (VESC).

Férfi párbajtőr. 40+: Deák István (Belvárosi VSE). 50+: id. Szalay Károly (VESC). 60+: Bárdi Róbert. 70+: Imreh László (VESC).

Női párbajtőr. 40+: Vitályos Eszter (Belvárosi VSE). 50+: Póka Bea (PTE-PEAC). 60+ és 70+: Hoffmann Ibolya (Győr).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Kijelölték az Eb-csapatot

Boczkó Gábor szövetségi kapitány előterjesztése alapján kijelölte az MVSZ elnöksége a bázeli Eb-n részt vevő magyar válogatottat.

Élő eredmények

Közelgő események