Decemberben lesz a diákolimpia, májusban az ob

aug 30, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Ülésezett a Magyar Vívó Szövetség elnöksége. A testület véglegesítette a 2023/24-es hazai és válogatási versenynaptárt, értékelte a világbajnoki szereplést, további fontos döntéseket hozott.

Csampa Zsolt elnök vezetésével tartotta szezonnyitó ülését a Magyar Vívó Szövetség elnöksége. Az eseményen Csampa Zsolt és a testület gratulált a három aranyérmet hozó, milánói világbajnokság eredményeihez, elfogadta Boczkó Gábor szövetségi kapitány beszámolóját, továbbá elemezte csapataink helyzetét az olimpiai kvalifikáció szempontjából. 

Az elnökség egyben elfogadta és véglegesítette a 2023/24-es hazai és válogatási versenynaptárt. (A válogatási elveket már a korábbi ülésen megszavazták.) Ugyanakkor hozzátették, hogy mindez nincs “kőbe vésve”, amennyiben változások lesznek a nemzetközi programban, úgy menet közben kell alkalmazkodni a hazai versenyeinkkel. Az elfogadott naptárt természetesen közzé tesszük felületeinken. 

Karácsony előtt rendezzük meg a 2023/24-es szezonban a diákolimpiát.

A legfontosabb változás a korábbiakhoz képest részben ugyancsak a nemzetközi program miatt történt. A decemberi-januári felnőtt, illetve junior Világkupa-versenyek miatt az integrált felnőtt országos bajnokság a megszokott, karácsony előtti időpontról májusra kerül. (Egyébként több, nagy vívónemzet ekkor, a szezon vége felé rendezi meg saját ob-ját.) A karácsonyi előtti hétvégét másik jelentős hatfegyvernemes rendezvényünk, a diákolimpia kapja meg. A fiatalok így a téli szünet előtt versenyezhetnek majd a BOK Csarnokban. 

Az elnökség László Istvánt bízta meg a kadet női párbajtőrcsapat vezetésével. Szeptember 1-jétől lesz a korosztály válogatott edzője. 

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM