Decemberben lesz a diákolimpia, májusban az ob

aug 30, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Ülésezett a Magyar Vívó Szövetség elnöksége. A testület véglegesítette a 2023/24-es hazai és válogatási versenynaptárt, értékelte a világbajnoki szereplést, további fontos döntéseket hozott.

Csampa Zsolt elnök vezetésével tartotta szezonnyitó ülését a Magyar Vívó Szövetség elnöksége. Az eseményen Csampa Zsolt és a testület gratulált a három aranyérmet hozó, milánói világbajnokság eredményeihez, elfogadta Boczkó Gábor szövetségi kapitány beszámolóját, továbbá elemezte csapataink helyzetét az olimpiai kvalifikáció szempontjából. 

Az elnökség egyben elfogadta és véglegesítette a 2023/24-es hazai és válogatási versenynaptárt. (A válogatási elveket már a korábbi ülésen megszavazták.) Ugyanakkor hozzátették, hogy mindez nincs “kőbe vésve”, amennyiben változások lesznek a nemzetközi programban, úgy menet közben kell alkalmazkodni a hazai versenyeinkkel. Az elfogadott naptárt természetesen közzé tesszük felületeinken. 

Karácsony előtt rendezzük meg a 2023/24-es szezonban a diákolimpiát.

A legfontosabb változás a korábbiakhoz képest részben ugyancsak a nemzetközi program miatt történt. A decemberi-januári felnőtt, illetve junior Világkupa-versenyek miatt az integrált felnőtt országos bajnokság a megszokott, karácsony előtti időpontról májusra kerül. (Egyébként több, nagy vívónemzet ekkor, a szezon vége felé rendezi meg saját ob-ját.) A karácsonyi előtti hétvégét másik jelentős hatfegyvernemes rendezvényünk, a diákolimpia kapja meg. A fiatalok így a téli szünet előtt versenyezhetnek majd a BOK Csarnokban. 

Az elnökség László Istvánt bízta meg a kadet női párbajtőrcsapat vezetésével. Szeptember 1-jétől lesz a korosztály válogatott edzője. 

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Elszalasztott esély – 9. hely

Majdnem olimpiai bajnokot vert, két párizsi indulót győzött le, mégis 9. lett a magyar női párbajtőr-válogatott a fujairahi csapat Világkupán.

Hetedik a női kardcsapat

Hetedik helyen végzett a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat a plovdivi Világkupán.

Dani 16, Flóra 32, Dóra 64

Dósa Dani nyolcaddöntőig jutott a sanghaji tőr Grand Prix-n, másik olimpikonunk, Pásztor Flóra 32-ben, Lupkovics Dóra 64-ben búcsúzott.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM