Döntés a márciusi utaztatásokról

febr 17, 2021 | Hírek

A Magyar Sport Házában tartotta soros elnökségi ülését a Magyar Vívó Szövetség. Az eseményen többek között tájékoztatás hangzott el a budapesti Vk-ról, illetve a további nemzetközi versenyekről.

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége többek között foglalkozott a nemzetközi versenyek márciusi újraindulásával is. Tamás Henriette főtitkár és Boczkó Gábor sportigazgató beszámolt a budapesti, olimpiai kvalifikációs Világkupa előkészületeiről. Az eseményre külön szervező bizottság alakult, amelyet megszavazott a testület. 

Munkában az elnökség.

Döntés született a két, ugyancsak márciusi, oroszországi párbajtőr- (Kazan), illetve dohai tőrversenyre történő utaztatásról. Előbbi fegyvernemben hat-hat, utóbbiban öt női és egy férfi vívó indulhat a magyar válogatott színeiben. Az egyéni, illetve egyesületi nevezés ezúttal nem lehetséges. Ennek oka a teljesen bizonytalan rendezési körülmények. A szövetség a jelenlegi helyzetben csak az általa utaztatott különítményért vállalja a teljeskörű felelősséget, kockáztatni pedig nem szabad. Gyorsan tegyük hozzá, hogy az említett versenyek kizárólag az olimpiai kvalifikáció szempontjából lényegesek. A hazai válogatásba, az itthoni pontszámításba egyáltalán nem számítanak be, így ezzel kapcsolatosan senkit nem ér semmiféle hátrány. 

A Gerevich Aladár Sportösztöndíj 2021-es elosztását – egészen minimális módosítással az előterjesztéshez képest – az edzők és a versenyzők esetében is egyhangúlag elfogadta az elnökség. 

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Dánielfy Gergő és Kocsis Alexandra a két Sztárvívó

Nagyszerű hangulatban zajlott a SztárVívás a Ludovika Arénában. A férfiaknál Dánielfy Gergő, a nőknél Kocsis Alexandra lett a vívósztár. Gratulálunk!

Országos bajnokság – világklasszisokkal

Új időpontban, új helyszínen, ám ha lehetséges, még nagyobb tétért zajlik majd péntektől vasárnapig az országos bajnokság a Ludovika Arénán.

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Élő eredmények

Közelgő események