Döntő nélkül Vancouverben

dec 10, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Kun Anna szerepelt a legjobban a magyarok közül a vancouveri férfi és női párbajtőr Világkupán. Sérülése után nyolcaddöntőig jutott, a többiek korábban búcsúztak.

Kun Anna elégedett lehet, a többieknek jöhet a csapatverseny. Nagyjából így foglalható össze az, ami a vancouveri férfi és női párbajtőr egyéni Világkupán történt magyar szempontból szombat éjjel. A versenyen egymást érték a meglepetések, amit ebben a fegyvernemben valamelyest megszoktunk, de ennyire talán azért nem…

A meglepetésekből a magyar férfiak is kivették a részüket, Siklósi Gergely az egyiptomi Yasseentől, Nagy Dávid a dán Kongstadttól, Bányai Zsombor a hongkongi Fongtól kapott ki a legjobb 64 között. Jár a “felmentés” Rédli Andrásnak, akit Koch Máté győzött le, továbbá milánói világbajnokunknak is, aki a következő körben egy másik világklasszistól, a francia Boreltól kapott ki. A “nap dicsérete” Kovács Gergelyt illeti meg, fiatal tehetségünk a venezuelaiak sztárját, Limardo Gascont verte meg egy tussal a 64 között. Árnyalja viszont a képet, hogy utána ő is kikapott – ugyancsak egy tussal… – a Bányait búcsúztató hongkongi Fongtól. 

Kovács Gergely olimpiai bajnokot győzött le a legjobb 64 között.

A nőknél a kézsérülése után visszatérő Kun Anna fontos ranglistapontokat szerzett paraguayi, illetve amerikai ellenfele legyőzésével, a harmadik asszójára ugyanakkor elfáradt a keze, a japán Josimurával már nem bírt. Muhari Eszter a 32 között szenvedett vereséget a francia Epee-től. 

Vasárnap a csapatversenyek következnek, amelyen sokkal, de sokkal fontosabb lesz a jó szereplés, hajrá, magyarok!

Eredmények. Női párbajtőr egyéni Világkupa, Vancouver, 205 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kun-Viveros (paraguayi) 15:9, Muhari-Liu (kínai) 13:10. 

A legjobb 16 közé jutásért: Kun-Liu (amerikai) 15:11, Muhari-Epee (francia) 8:15.

Nyolcaddöntő: Kun-Josimura (japán) 6:15.

Végeredmény: 1. Coraline Vitalis (francia), 2. Isabel di Tella (argentin), 3. Ruien Xiao (kanadai) és Camille Nabeth (francia), …9. Kun Anna, …23. Muhari Eszter, …122. Dékány Kinga, …129. Wimmer Dorina, …150. Borsody Emma.

Férfi párbajtőr egyéni Világkupa, Vancouver, 246 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Koch-Rédli 15:10, Kovács-Limardo Gascon (venezuelai) 12:11, Nagy-Kongstad (dán) 13:15, Siklósi-Yasseen (egyiptomi) 10:15, Bányai-Fong (hongkongi) 13:15. 

A legjobb 16 közé jutásért: Koch-Borel (francia) 6:15, Kovács-Fong (hongkongi) 6:7.

Végeredmény: 1. Luidgi Midelton (francia), 2. Zije Vang (kínai), 3. Giulio Gaetani (olasz) és Kano Koki (japán), …17. Koch Máté, …31. Kovács Gergely, …33. Siklósi Gergely, …41. Bányai Zsombor, …43. Nagy Dávid, …64. Rédli András, …68. Andrásfi Tibor, …144. Keszthelyi Zsombor, …162. Fenyvesi Csaba, …236. Kulcsár Viktor. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események